Skip to content
Opiskelijoita Business Cornerissa tekemässä ryhmätyötä

Business Corner

Business Corner on tila ja yhteisö, joka on tarkoitettu uusille kokeiluille, verkostoitumiselle ja kasvuyrittäjyystaitojen kehittämiselle.

Opiskelijalähtöiset startupit kehittyvät Business Cornerilla

Business Cornerin toimintojen tavoitteena on luoda uusia startup- ja kasvuyrityksiä. Tähän pyritään startup-ohjelman sekä lukuisten tapahtumien ja vertaistuen avulla. Co-work-tilaan ovat tervetulleet työskentelemään kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet.

Yrittäjyyden polulle tarjotaan tukea monissa eri muodoissa

Oamk johtaa Oulun korkeakouluopiskelijoiden startup-toiminnan kehittämistä ja tukee vahvasti startup-yrittäjyyttä. Ekosysteemiä ja toimintoja kehittämällä tuomme yhteen ideoita ja ihmisiä eri taustoista, jotta yhdessä voimme luoda tulevaisuuden ratkaisuja ja kannattavaa liiketoimintaa.

Oamk johtaa myös Oulun Innovaatioallianssin startup-kärkiohjelmaa, jossa kehitetään Oulun alueen startup-toimintaa.

Korkeakouluopiskelijoille on tarjolla

  • Proof-of-Concept -rahoitusta jopa 5000€ liikeidean testaamiseen (tarjolla myös Oamkin henkilökunnalle)
  • Tiloja yritystoiminnan edistämiseen
  • Valmennusta startup-yrityksen eteenpäin viemiseen, joko startup-ohjelmissa, Oamkin yrityshautomossa tai terveysalan ratkaisuihin keskittyvässä Oyster-hautomossa
  • Yhteisön myötä mentorointia ja vertaistukea
  • Lukuisia tapahtumia verkostoitumiseen, tiimiytymiseen ja keksintöjen kaupallistamiseen

Hae Proof of Concept -rahoitusta liikeidean testaamiseen

Opiskelijoille on tarjolla idean testaamiseen ja pilotointiin tarkoitettu Proof-of-Concept (PoC) -rahoitus, jota on saatavilla jopa 5000€ liikeideaa kohden. PoC-rahoitusta voidaan hakea vain ideavaiheeseen – jo perustetut yritykset eivät ole PoC-rahoituksen piirissä. Rahoitusta on mahdollista saada ostopalveluihin, materiaalihankintoihin sekä matkoihin.

Lue lisää ja hae rahoitusta: https://oamk.fi/poc/

Tule rakentamaan digitaalista liiketoimintaa ja tienaamaan ensimmäiset eurosi Founder's Corner -ohjelmassa syksyllä 2024

Rakenna digitaalista liiketoimintaa ohjatusti ja kehitä taitojasi Founder’s Corner -ohjelmassa. Käymme läpi, miten ratkot asiakkaiden ongelmia web-pohjaisilla palveluilla, miten vakuutat heidät sekunneissa, miten asiakkaat löytävät palvelusi internetistä, ja miten oikeasti teet rahaa jo syksyn aikana. Korkeakoulussa opiskeleville osallistujille voidaan myöntää Proof-of-Concept rahoitusta kasvuun tähtäävän liikeidean kehittämiseen (200–5000 €). Ohjelma on suomeksi, ja tapaamiset ovat Linnanmaan kampuksen Business Cornerilla (Yliopistokatu 9, ovi 5C). Osallistujat voivat tienata 10 op yrityshautomon opintopisteitä.

Ilmoittaudu mukaan Founder’s Corneriin täällä: https://tapahtuma.oamk.fi/event/2kKza#main-content

KoodiKornerissa käytännössä opit, miten SaaS – tuote (Software-as-a-Service startup) koodataan syksyn aikana. Ohjelma on suomeksi Linnanmaan kampuksen Business Cornerilla.

Ilmoittaudu mukaan KoodiKorneriin täällä: https://tapahtuma.oamk.fi/event/2kKza#main-content

Tutustu opiskelijayrittäjiemme tarinoihin

Maatilan pojasta startup-yrityksen toimitusjohtajaksi – ”On ollut mahtavaa huomata, miten paljon Oamkissa tarjotaan tukea startupeihin” (Jonos.io, Mikko Soini)

Menox kehittyi ideasta yritykseksi yhden viikonlopun aikana (Menox, Petra Puolakanaho, Maarit Pasanen & Vesa Lehtinen)

Sieniharrastuksesta syntyi oma yritys (Oulu Fungi Oy, Juuso Puranen & Eemeli Koskela)

Yhteistyössä