Skip to content
Terveydenhuoltoalan työasussa oleva hahmo, edessä useita erilaisia aihepiiriin liittyviä ikoneita

OYSTER Terveys- ja Life Science -hautomo

1.1.2024 - 30.4.2026

Terveys- ja hyvinvointialat

Hankkeen tavoitteena on käynnistää Oulun alueelle ensimmäinen terveys- ja Life Science yrityshautomo erillisessä hankkeessa rakennetun konseptin pohjalta. Tavoitteena on luoda Oulun alueelle uusia terveys- ja Life Science -alan yrityksiä, jotka mahdollistavat alueellamme syntyvien tutkimusinnovaatioiden kaupallistamisen, tarvelähtöisen yhteiskehittämisen mallin hyödyntämisen ja uusia työpaikkoja alueellamme koulutettaville osaajille.


Ajankohtaista


Tavoitteet

Hankkeen päätavoitteet:

  1. Pilotoida ja jatkokehittää terveys- ja life science -alan hautomo sekä tunnistaa startuppien kasvua, kansainvälistymistä ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijaverkosto sekä sitouttaa heidät hautomotoimintaan.
  2. Kasvattaa uusien terveys- ja life science -alan yritysten ja työpaikkojen lukumäärää Pohjois-Pohjanmaan alueella
  3. Edistää startup-yritysten kansainvälistymistä sekä yhteistyötä kansainvälisten suuryritysten kanssa, jotta pk-yritykset olisivat mahdollisimman nopeasti valmiita kansainvälisille markkinoille
  4. Lisätä opiskelijoiden, tutkijoiden ja tiimien kiinnostusta yrittäjyyteen sekä liikeideoiden tunnistamiseen
  5. Rakentaa hautomolle pysyvä toimintamalli.

Odotettavat tulokset

Hankkeen tuloksena syntyy terveys- ja life science -alan hautomo, jolla on selkeä ja toimialan erityistarpeet huomioonottava sisältökokonaisuus hautomotoimintaan osallistuvien tiimien ja yritysten liikeidean kehittämisen tueksi. Hautomolle rakentuu fyysiset toimitilat Ouluun Kontinkankaan alueelle ja sille syntyy pysyvä toimintamalli.

Alueelle syntyy uudenlainen toimintamalli, joka edesauttaa liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista ja rohkaisee sekä aktivoi yrittäjyyden pariin. Lisäksi syntyy uusi toimintamalli terveys- ja life science -startup-yritysten nopeampaan kansainvälistymiseen sekä aikaisempaan kansainvälistymisen aloittamiseen.

Hankkeessa laaditaan myös mittaristo, joka mahdollistaa toiminnan systemaattisen kehitystyön.

Rahoitus ja yhteistyö

Tämän Euroopan unionin osarahoittaman, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) rahoitetun hankkeen rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja on Oulun kaupunki. Oulun ammattikorkeakoulu Oy ja Oulun yliopisto osallistuvat hankkeen toteuttamiseen.