Skip to content

Energiatekniikan opiskelija Simo Heino haaveilee kansainvälisestä urasta

Kolmannen vuoden energiatekniikan opiskelija Simo Heino kokee opintojen valmistavan todella hyvin työelämään.

Harmaaseen paitaan pukeutunut henkilö istuu valkoisilla sisäportailla.

”Kiinnostukseni energiatekniikkaan on herännyt perheen kautta, sillä perheessäni on alan osaajia. Olen myös kotoisin paikkakunnalta, jossa energiateollisuus on suuressa roolissa.

Alan opinnot Oamkissa ovat tuntuneet omalta. Tykkään siitä, että energiatekniikan eri osa-alueita käydään niin laajasti läpi. Se auttaa siinä, että jokainen opiskelija löytää joukosta sen jutun, joka kiinnostaa itseä kaikista eniten.

Opinnot ovat valmistaneet työelämään todella hyvin. Kurssien sisällöt ovat olleet kattavia ja hyvällä tavalla työläitä. Myös kurssien vaatimustaso on riittävän korkea.

Asiat opetetaan niin, että opiskelijat ymmärtävät, mitä ne tarkoittavat käytännössä. Myös opintoihin kuuluvat työharjoittelut ovat antaneet hyvin näkemystä siihen, millaista alalla työskentely on. Tuntuu siltä, että opintojen jälkeen on helppo lähteä työelämään laajentamaan osaamista.

Oma haaveeni on lähteä luomaan kansainvälistä uraa. Se on ollut aina jollain tapaa mielessäni, mutta opinnot ovat vain lisänneet kiinnostusta sitä kohtaan, kun on huomannut, miten kansainvälinen energia-ala on.

Siitä en ole vielä varma, millaista työtä käytännössä haluaisin tehdä. Alalla on niin paljon mahdollisuuksia, että monet asiat kiinnostavat. Harjoitteluissa olen päässyt työskentelemään suunnittelutehtävissä, ja se on ollut mielenkiintoista. Uuden luominen ja suunnittelu ovat sellaisia asioita, joita voisi olla mukava tehdä tulevaisuudessa työkseen.”