Skip to content

Yhteistyötä poikkeuksellisenakin aikana

Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen on tyytyväinen yhteistyöhön Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyötä on tehty myös koronapandemian aikana, kun Oamk teki kunnalle suojavisiirin prototyypin tartuntojen estämiseksi.

Hailuodon kunta ja Oamk tekevät yhteistyötä monella eri alalla. Kun koronapandemiaan liittyviä terveydenhuollon suojautumisohjeita tarkennettiin, kääntyi Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen Oamkin puoleen.

– Emme saaneet ohjeiden tarkennuttua tarvittavia suojavälineitä erikoissairaanhoidon kautta. Aloin miettiä, miten saisimme niitä, ja tuntemani kuntalainen antoi vinkin olla yhteydessä Oamkiin, Aki Heiskanen kertoo.

Hailuodon kunta tarvitsi suojavisiireitä. Oamkin konetekniikan laboratorion henkilöstö alkoi suunnitella ja toteuttaa tehtävää.

– Kokeilimme tulostaa sankamallia valmiilla ohjeella 3D-tulostimella, mutta se oli liian hidas tapa valmistaa suurempaa määrää. Muunsimme mallin vesileikkurille sopivaksi ja saimme muutamassa päivässä tehtyä ensimmäiset protokehykset, Oamkin laboratorioinsinööri Tomi Tuononen kertoo.

Oamk toimitti kymmenen suojavisiiriä Hailuodon kunnan testattavaksi ja kommentoitavaksi.

– Saimme parannusehdotuksia ja teimme tarvittavat muutokset. Tarvittaessa voimme tehdä parannettuja suojavisiirejä pikaisestikin, Tomi sanoo.

Hailuodon kunnanjohtaja on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön Oamkin kanssa.

– Saimme prototyypit nopeasti koekäyttöön. Antamiemme korjausehdotusten pohjalta olisimme varmasti päässeet valmiiseen tuotteeseen, mutta lopulta saimme suojavälineitä muuta kautta eikä lisätilaukselle ollut enää tarvetta.

Hän kehuu erityisesti yhteistyön sujuvuutta.

– Oamkin henkilöstö oli aktiivista ja edisti asiaa oma-aloitteisesti. Minulla on kokonaisuudessaan positiiviset kokemukset Oamkista, joten suosittelen yhteistyötä ehdottomasti.

Kuva: Tomi Tuononen

Tutustu Oamkin palveluihin.