Skip to content
Sorvin ääressä. Ville Isoherranen viihtyy niin toimistopöydän takana kuin työpajalla.

Uusi johtaja haluaa raivata esteet onnistumisen tieltä

Vuoden alussa Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikön johtajana aloittanut Ville Isoherranen puhkuu intoa ja energiaa. Hän on ensimmäisen kuukauden aikana Oamkissa tutustunut taloon sekä työkavereihin – muihinkin kuin tekniikan ja luonnonvara-alan. Viimeksi Ville vieraili Kotkantien kampuksen kulttuurialan siivessä ja näki esittelykierroksella muun muassa tv-studion, tanssijat kuin urkusalin, kuten hän Twitter-tilillään kiitteli.

– Oamkissa henkilöstö on valtavan innostunutta ja osaavaa – ja täällä on tosi vahva yhteisöllisyys ja Oamk-henki! hän kehuu.

Villellä on vahva työkokemus niin korkeakoulusektorilta kuin yritysmaailmastakin. Hän on toiminut useissa tekniikan alan yrityksissä myynnin, markkinoinnin ja teknologian rajapinnoissa sekä johtanut myös eri kokoisia organisaatioita. Oamkille hänet veti uudet yhteiskunnalliset haasteet.

– Mietin urani seuraavaa askelta kesällä, kun sain Oulun yliopistolta dosentuurin arvonimen. Oamkilla avautunut uusi paikka vaikutti erittäin kiinnostavalta, koska työssä vaaditaan muutosjohtamista sekä tuloksellisuuden nostamista. Taustalla on isot muutokset, kuten Oulun yliopiston nouseminen Oamkin suurimmaksi omistajaksi sekä muutto Linnanmaan yhteiskampukselle.

Ville pitää työnsä suurimpana haasteena tiukkaa rahoitustilannetta. Korkeakoulujen rahoituskilpailussa on pärjättävä ja samaan aikaan huolehdittava, että opetus, kehitys- ja tutkimustoiminta on laadukasta ja opiskelijat ovat kiinnostuneita hakeutumaan Oamkiin.

Johtajana Ville haluaa raivata pois tuloksellisuuden ja onnistumisen esteitä.

– Tekniikalla ja luonnonvara-alalla on yhdessä toimien leveämmät hartiat. Tavoitteellinen ja tuloksellinen toiminta lähtee yhteisestä visiosta ja tiedosta, miten pääsemme yhdessä siihen. Haluan olla johtajana sellainen, joka poistaa onnistumisen ja tuloksellisuuden esteitä sekä luottaa kollegoihin.

Yhteiskampusta Ville pitää upeana mahdollisuutena, josta hyötyvät niin opiskelijat, työelämä, tutkimus kuin molemmat korkeakoulut.

– Haluaisin oamkilaisille sanoa, että rohkeasti ja uteliain mielin kohti uutta kampusta. Meillä on paljon innovatiivisuutta ja voimavaroja. Otetaan ne yhdessä käyttöön!

Entä mistä Ville toivoo ihmisten hänet muistavan?

– Siis muustakin kuin siitä, että tykkään syödä oikeaa pullaa? No minun johtamisfilosofiani on se, että maat ja metsät pitää jättää aina paremmassa kunnossa seuraavalle sukupolvelle. Toivon ihmisten muistavan minut siitä, että olen jättänyt positiivisen vaikutuksen yhteisöön.

  

 

Ville Isoherranen

Ikä: 40 vuotta

Koulutus: dosentti, tekniikan tohtori

Työhistoria: tuotehallinnasta ja jälkimarkkinoinnista vastaava johtaja 9Solutions Oy, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtajana, työskennellyt myös muun muassa ABB:llä ja Nokialla

Perhe: vaimo ja yksi lapsi

Harrastukset: kuntouinti, elokuvat ja lukeminen, etenkin elämänkerrat

Twitter: @isoherranen