Skip to content
31.5.2024 / Ajankohtaista

Petteri Tynistä Oamkin vuoden 2024 alumni – Proventia palkittiin vuoden sidosryhmänä

Oulun ammattikorkeakoulu julkisti vuoden alumnin ja vuoden sidosryhmän Oamk-gaalassa 30. toukokuuta.
Vuoden alumniksi valittiin insinööri Petteri Tyni. Tyni on osallistunut työelämäyhteistyön kehittämiseen ahkerasti ja luonut toiminnallaan positiivista kuvaa Oulun ammattikorkeakoulusta.
– Olen ollut tyytyväinen opintoihini ja opintojeni jälkeen olen halunnut tuoda esiin positiivista kokemustani sekä Oamkilla opiskelun hyötyjä erilaisissa opiskelija- ja sidosryhmätilaisuuksissa, Tyni sanoo.

Insinööriopintojensa lisäksi Tyni on suorittanut kaksoistutkinnon Saksan Ulmissa osana Oamkin opintojaan. Tällä hetkellä Tyni suorittaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Oamkissa.
– Olen puhunut paljon myös kansainvälisen opiskelijavaihdon puolesta. Suomalais-saksalaisen kaksoistutkinnon tekeminen osana opintoja oli etuoikeus, josta olen kiitollinen, Tyni jatkaa.

Vuoden alumnina Tyni osallistuu tulevan kauden Oamkin alumnineuvottelukuntaan ja on mukana Oamkin tapahtumissa. Kiitospuheessan hän arvioi voivansa tuoda jatkossa Oamkin työelämäyhteistyöhön valmistavan teollisuuden näkökulmaa.

Proventia vuoden 2024 sidosryhmä

Oamk-gaalassa palkittiin myös vuoden sidosryhmä. Palkinnon pokkasi tänä vuonna Proventia Oy, joka on Oamkin pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita.

Oamkin ja Proventian välinen yhteistyö on ollut vuodesta toiseen laadukasta ja tavoitteellista. Proventia on ollut Oamkin näkökulmasta erityisesti aktiivinen harjoittelujen ja opinnäytetöiden mahdollistaja sekä työllistänyt paljon Oamkin alumneja.

Palkinnon vastaanottanut Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen kiitteli puheessaan menneistä vuosikymmenistä ja kertoi yhteistyön muodoista eri vuosina.

Proventia on kansainvälisillä markkinoilla toimiva teknologiayhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja palveluja moottori-, ajoneuvo- ja työkoneteollisuuteen ratkaistakseen ilmastonmuutokseen ja ilmansaasteongelmiin liittyviä kysymyksiä. Proventia kehittää ja valmistaa erityisesti  työkoneiden ja raskaiden ajoneuvojen voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja komponentteja.

Petteri Tyni on Oamkin vuoden alumni vuosimallia 2024.
Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen vastaanotti kunniakirjan, jossa kerrotaan Proventian valinnasta Oamkin vuoden sidosryhmäksi 2024.


Ylimmän kuvan kuvateksti: Insinööri Petteri Tyni (vas.) palkittiin vuoden 2024 alumnina. Kuvassa vuoden sidosryhmänä palkitun Proventian palkintoa pokkaamassa (oik.) Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.