Skip to content
22.2.2024 / Ajankohtaista

Oamkin Grin-hanke mukana Frozen Peoplessa – Luvassa elektronista musiikkia, taidetta ja performansseja

Frozen people -logokuva tapahtumassa

Elektronisen musiikin sekä pohjoisen taiteen ja tyylin festivaali Frozen People järjestetään lauantaina 2. maaliskuuta. Frozen Peoplen pääsymaksuton päätapahtuma järjestetään jälleen keliolosuhteita uhmaten jäätyneellä merellä Oulun Nallikarissa klo 14–22. Oamkin Grin-hanke tarjoilee tapahtumassa S+T+ARTS teltan monipuolisella ohjelmistolla. Festivaali on osa Oulu2026-kulttuuriohjelmaa ja sen järjestää Oulu Urban Culture ry.

Oulun ammattikorkeakoulun Taiteen innovaatiokeskuksen Grin-hanke on mukana Frozen People -festivaalin toteutuksessa. Festivaali lanseeraa tänä vuonna S+T+ARTS -teltan, jonka toteutukseen Grin-hanke vahvasti osallistuu. Teltassa on oma monipuolinen ohjelmisto, johon sisältyy esimerkiksi spoken wordia, äänitaidetta ja performatiivista karaokea. Mukana menossa on muun muassa äänitaiteilija Basti Kuhz, joka työskentelee tällä hetkellä Taiteen innovaatiokeskuksen residenssitaiteilijana.

Kolmatta kertaa järjestettävän Frozen People -festivaalin päätapahtumassa Nallikarissa 2. maaliskuuta on jälleen luvassa monipuolinen musiikki- ja taideohjelma. Luvassa on kevyttä ja rytmikästä house-musiikkia, auringon laskiessa oululaislähtöisen Nelli Milanin livekeikka ja pimeän tullen teknon sykkeeseen johdattelee suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri Jori Hulkkonen. Arctic Pulse -hanke toteuttaa Ravintola Nallikarin puolelle klubin, jossa esiintyy saamelais-DJ-kollektiivi ARTICLE 3. Nallikarin musiikkiohjelman päättää Pohjoismaiden teknomekasta Kööpenhaminasta saapuva Neri J.

Frozen Peoplen taideohjelma tarjoilee kutsuvia installaatioita ja performansseja, pehmoisia tiloja ja kohtaamisia, valotaidetta sekä poikkitaiteellisia sisältöjä. Esimerkkinä taideohjelmasta tuottaja Inka Koutaniemi nostaa Ice Ars Beibi -kollektiivin ‘jään, saunaan’ -teoksen. Kyseessä on tapahtuma-alueelle jäästä rakennettu sauna, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

Kolmatta kertaa järjestettävä festivaali laajenee tänä vuonna Nallikarista myös Oulun keskustan alueelle. Festaritunnelmaan voi virittäytyä jo torstaina 29. helmikuuta, kun Frozen Peoplen oma DJ, Otto August, tanssittaa yleisöä Polar Bear Pitching -tapahtumassa Torinrannassa. Perjantaina Frozen Peoplen etkoklubi järjestetään 45 Specialissa ja  festivaalin virallinen After Sea -jatkotapahtuma Kulttuuritalo Valveella.

Nallikarin päätapahtumaan osallistuminen vaatii kävijöiltä avointa mieltä ja valmistautumista arktisiin olosuhteisiin. Osallistujia kannustetaan luomaan oma talvinen tyyli, mutta samalla varustautumaan kuin olisi lähdössä hyytävälle tunturiseikkailulle.

Frozen People tähtää Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026

Ankarissa olosuhteissa järjestettävä Frozen People vaatii pitkäjänteistä kehittämistä ja kokeilevaa otetta. Tapahtumaa kehitetään kohti vuotta 2026, jolloin se on merkittävä osa Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -ohjelmaa. Tavoitteina ovat, että festivaalin taideohjelmahaku laajenisi tulevaisuudessa kansainväliseksi ja tapahtumaan saataisiin enemmän sekä elektronisen musiikin artisteja että kävijöitä ulkomailta.

Frozen People on ainutlaatuinen tapahtuma, joka herättää vuosi vuodelta enemmän kansainvälistä kiinnostusta. Vuodelle 2026 valmistellaan huomattavasti suurempaa festivaalia, kuitenkin tapahtuman persoonallisen tee se itse -hengen säilyttäen.

“Taiteen innovaatiokeskus on vahvasti sitoutunut olemaan mukana Frozen Peoplen toteutuksessa myös tulevina vuosina. Haluamme tätäkin kautta tuoda esiin, miten ennakkoluulottomasti taidetta ja teknologiaa yhdistämällä on mahdollista luoda uudenlaisia taide-elämyksiä”, kertoo projektipäällikkö Julia Heikkinen Taiteen innovaatiokeskuksesta.

Lisätietoja

Frozen people -tapahtuma ja sen koko ohjelma: https://www.urbanculture.fi/frozenpeople

Lisätietoja Grin-projektin osuudesta: projektipäällikkö Julia Heikkinen, Oulun ammattikorkeakoulu, p. 050 5288897, etunimi.sukunimi@oamk.fi

Kuva: Iina Tauriainen