NUVE-LAB

NUVE-LAB on ainutlaatuinen autonomisten, nollapäästöisten työkoneiden tutkimus- ja kehitysympäristö, joka sijaitsee Linnanmaan kampuksella.  NUVE-LAB palvelee alan yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. NUVE-LABissa voi kehittää ja testata energiatehokkaita, autonomisia ja nollapäästöisiä ajoneuvoja.

NUVE-LAB tarjoaa työkonevalmistajille ympäristön tutkia ja kehittää hiilineutraaleja, autonomisia työkoneita. Kehitämme tapoja korvata perinteinen, fossiilisia polttoaineita käyttävä polttomoottori ekologisemmilla vaihtoehtoilla. Samalla tutkimme menetelmiä, joiden avulla laitteiden energiatehokkuutta voi parantaa esimerkiksi edistämällä niiden autonomisuutta.

NUVE-LAB on avoin kehitysympäristö, joka tarjoaa yrityksille ja tutkimuslaitoksille erinomaisen alustan ilmastonmuutoksen vaikutusten torjumisessa tarvittavien kestävien tekniikoiden tutkimiseen.

Etunamme on mahdollisuus luoda työkoneen lopullisen käyttöympäristön mukainen testausolosuhde Vehicle in the Loop -simulointimallien avulla.

Teknistä erityisosaamistamme ovat

  • testausosaaminen, ajotapahtuman kokeelliset mittaukset laboratoriossa sekä todentaminen kenttäolosuhteisessa
  • ajotapahtuman tiedonkeruu (anturointi) ja mallintaminen sekä datan analyysi ja käsittely
  • voimalinjan energiatehokkuuden arviointi
  • ajotapahtumasimulointi
  • sähköisten ohjausjärjestelmien kehitysosaaminen
  • mallintaminen, digitaalinen kaksonen, reaaliaikainen simulointi

 

Ympäristö on mitoitettu enintään 65 tonnia painaville ja 1,2 MW:n tehoisille liikkuville työkoneille ja ajoneuvoille. Järjestelmän ytimen muodostavat 4-pyörä aktiividynamometri sekä siihen liitetty DIL (Dyno In the Loop) -virtuaaliympäristö, johon kehitettävän työkoneen lopullinen käyttöympäristö voidaan mallintaa. DIL-laajennus mahdollistaa työkoneiden kehittämisen ja testaamisen lopullista käyttöympäristöä vastaavissa kuormitusolosuhteissa. 

Ympäristön toimintaperiaatteeseen voi tutustua alla olevan animaation kautta:

Ympäristön toiminta käynnistyi elokuun alussa 2022. Tervetuloa tutustumaan!

 

Lue lisää NUVE-LBin englanninkielisiltä sivuilta