Skip to content

Lentopallon ex-passari rakentaa nyt ict-alan pelikenttää nuorille

Informaatioteknologian yksikköä on vuoden alusta lähtien luotsannut oamkilaisille tuttu mies, Jari-Pekka Rontu. Intohimoisena lentopallon harrastajana tunnettu mies rakentaa nyt työelämän pelikenttää Oamkissa opiskeleville nuorille. Jari-Pekan mukaan nuorten kouluttaminen oman alansa ammattilaiseksi sekä auttamalla heitä työllistymään heti opintojensa päätteeksi on Oamkin tärkein tehtävä.

Informaatioteknologian yksikönjohtaja Jari-Pekka Rontu toivoo oamkilaisten olevan muutosmyönteisiä: maailma muuttuu ja meidän täytyy muuttua sen mukana.

Linnanmaan uudella kampuksella kävelee tyytyväinen mies. Informaatioteknologian yksikön henkilökunta ja opiskelijat muuttivat ensimmäisenä Linnanmaan kampukselle tämän vuoden alusta eikä Jari-Pekka löydä uusista opiskelu- ja työskentelytiloista suuremmin kritisoitavaa.

Vuoden alusta muuttui myös Jari-Pekan titteli, kun Oamkin koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta organisoitiin vuoden alusta kuudeksi yksiköksi. Käyntikortissa lukee nyt informaatioteknologian yksikönjohtaja. 

– Parissakymmenessä vuodessa ehtii touhuta ict-alan parissa monessa tehtävässä. Koen, että tämä uusi tehtävä luonnollinen jatko toimiessani urallani toimiessani viimeksi informaatioteknologian osaston ktki-johtajana. Minulla on edelleen palo olla kehittämässä ict-alan opiskelua ja hanketoimintaa.

Ict-alan tulevaisuus näyttää Jari-Pekan mukaan valoisalta ja virkeältä, toisin kuin muutama vuosi sitten. Tuolloin Oulun seudulla vallitsi mollivoittoinen ilmapiiri muun muassa Nokian toimintojen karsimisen jälkeen.

– Nyt meillä opiskelevilla nuorilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä heti valmistumisen jälkeen. Meidän tärkein tehtävämme ja olemassaolomme perusta on se, että saamme nuoret saateltua työuraan kiinni nopeasti, toteaa Jari-Pekka.

Ict-alaa ei Jari-Pekan mukaan voi ainakaan tylsäksi haukkua.

– Haasteenamme on pysyä alan kehityksessä mukana. Paikoilleen ei voi jäädä junnaamaan. Meidän täytyy koko ajan huolehtia osaamisestamme sekä suhteistamme työelämään.

Yksikönjohtajana Jari-Pekka haluaa olla johdonmukainen. Hän aikoo viedä yhteisesti sovittuja asioita eteenpäin Oamkissa. Työyhteisöään hän kuvaa hyväksi porukaksi, joka huolehtii niin opetuksen kehittämisestä, tki-hankkeista kuin yhteyksistä työelämään ja muihin sidosryhmiin. Linnanmaan kampuksella yhteistyö uusien naapureiden VTT:n ja Oulun yliopiston kanssa on entistä helpompaa. Tunnetuinta yhteistyö on tällä hetkellä painetun älyn ja Prinlabin parissa.

Entä mistä 15-vuotiaasta lähtien lentopallokenttiä kuluttanut passari haluaa tulla muistetuksi?

– Toivottavasti minut muistetaan niin siviilissä kuin työelämässä hyvänä kaverina.

 

Jari-Pekka Rontu

Ikä: 62 vuotta

Koulutus: diplomi-insinööri, liikuntatieteiden maisteri

Työhistoria: työskennellyt Oamkissa vuodesta 2002, sitä ennen työskennellyt mm. opettajana Teknillisessä oppilaitoksessa sekä Nokialla suunnittelijana ja esimiestehtävissä

Perhe: puoliso ja kolme lasta, joista kotona asuu vielä teini-ikäinen tyttö, yksi lapsenlapsi

Harrastukset: toimii Oulunsalon Vasaman C-tyttöjen lentopallovalmentajana, viihtyy viikonloppuisin perheen kakkosasunnolla Syötteellä 

TwitterJariRontu