Skip to content

Suuhygienistiksi opiskelevaa Sofia Vakkuria kiehtoo alassa itsenäinen työskentely ja käytännönläheisyys

Sofia Vakkuri haaveilee suuhygienistin työstä julkisella sektorilla.

Henkilö istuu lumisilla portailla valkoisessa takissa.

”Päädyin hakemaan suuhygienistin opintoihin, sillä olen aiemmalta koulutukseltani hammashoitaja ja halusin lähteä syventämään osaamistani suunterveyden alalla. Alassa kiehtoo itsenäinen työskentely ja käytännönläheisyys.

Suuhygienistin koulutuksessa opiskelu on ollut todella mielenkiintoista ja mukavaa. Tykkään siitä, millä tavalla asioita opiskellaan. Aluksi käymme läpi teoriaa, minkä jälkeen opitut asiat päästään viemään käytäntöön Dentopoliksen opetushammashoitolassa ja terveyskeskusharjoittelussa. On tärkeää, että ennen käytäntöön siirtymistä on teoriapohja taustalla, jotta osaa perustella potilaallekin hoidon ja sen kulun.

Opinnot antavat niin hyvät valmiudet työelämään, että sinne voi siirtyä varmoin mielin. Saamme harjoitella monipuolisesti erilaisia toimenpiteitä koulussa ensin nukelle, sitten kurssitovereille ja sen jälkeen omille potilaille. Työmahdollisuuksia alalla on paljon. Voi työskennellä julkisella tai yksityisellä puolella suuhygienistinä, yrittäjänä ja eri osatehtävissä.

Itse haaveilen opintojen jälkeen siitä, että pääsisin työskentelemään julkiselle puolelle terveyskeskukseen. Julkisella puolella pääsee näkemään monipuolisempaa potilaskantaa ja tekemään laajasti erilaisia toimenpiteitä. Jossain myöhemmässä vaiheessa voisi olla mielenkiintoista käydä kokeilemassa myös yksityistä puolta. Odotan innolla työelämää ja sitä, että pääsee kehittämään omaa ammatillista identiteettiä.”