Skip to content

Oamkin vuoden opettaja pitää kaikki kärryillä

Fysiikkaa ja rakennusfysiikkaa opettava Sanna Alitalo palkittiin Vuoden opettajana Oamkin lukuvuoden avajaisissa. Sanna on valinnastaan erityisen otettu, sillä vuoden opettajan valitsevat opiskelijat.

”Sanna on erittäin ammattitaitoinen, positiivinen ja innostava opettaja. Hän näkee vaivaa tuntien suunnittelussa ja huolehtii, ettei kukaan tipu kärryiltä. Sanna on opettaja, jonka tunneilla on aina hyvä ja kannustava ilmapiiri.” Näin opiskelijat luonnehtivat Sannaa.

He kuvailivat Sannaa myös innovatiiviseksi, aidoksi, lämpimäksi ja taitavaksi opettajaksi, joka kohtelee oppilaitaan tasavertaisesti.

– Palkinto tuntuu aivan mahtavalta, etenkin kun se on tullut opiskelijoilta. Pyrin aina kohtelemaan opiskelijoita tasavertaisesti enkä ajattele olevani kenenkään yläpuolella. Opettajuus on yhdessä toimimista ja opiskelijathan sen suurimman työn tunneilla tekevät.

Sanna on toiminut lehtorina Oamkissa yli 15 vuoden ajan. Oikeastaan hän kokee opettaneensa aina.

– Jo kotona opetin sisaruksiani ja osa kavereistani sanoi, etteivät he olisi päässeet lukion matikasta läpi, jos en olisi auttanut läksyissä.

Sanna nauttii opetustyöstä, jossa jokainen päivä ja jokainen opetusryhmä on erilainen.

– Innostun työskentelystä opiskelijoiden kanssa; minusta ei olisi kello kahdeksasta neljään istumaan toimistossa.

– Parasta työssä onkin, kun näkee toisen silmistä, että nyt se asia meni jakeluun, naurahtaa Sanna.

– Opettajan tärkein tehtävä on kannustaa ja luoda uskoa opiskelijoihin, että he ovat hyviä ja pystyvät saavuttamaan opintojaksolle asetetut tavoitteet. Lisäksi tunnelman pitäisi säilyä positiivisena. Opiskelu on tärkeää, mutta tärkeimmät asiat ovat koulun seinien ulkopuolella.