Skip to content

Liiketalouden opinnot olivat ponnahduslauta esihenkilön polulle

Oamkin liiketalouden opinnot antoivat sykäyksen Osuuskauppa Arinan toimitusjohtajana työskentelevän Reima Loukkolan uralle. Reima on yksi Oamkin alumnineuvottelukunnan jäsenistä.

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtajana vuodenvaihteessa 2022 aloittanut Reima Loukkola on tehnyt pitkän uran S-ryhmän eri tehtävissä. Koulutukseltaan Reima on kauppatieteiden maisteri ja liiketalouden tradenomi. Liiketalouden tradenomiksi hän valmistui Oamkista vuonna 1998.

Kaikki sai alkunsa Raksilan Prismasta Oulussa. Siellä lukioikäinen Reima aloitti myyjänä 1990-luvun alussa.

– Silloinen esihenkilöni sai minut innostumaan liiketalouden opinnoista, kun keskustelimme lukion ja armeijan jälkeen opiskelusuunnitelmistani, Reima kertoo.

Aluksi Reiman oli tarkoitus alkaa opiskelemaan ihan toista alaa, sillä hän oli hakenut tietojenkäsittelyn koulutukseen Oamkiin.

– Sitten tuli kuitenkin esihenkilön kanssa puheeksi, että mitä jos suuntaisinkin kaupan alalle. Olin saanut Prismassa vähän enemmän vastuuta, ja ajatus liiketalouden opinnoista alkoi tuntua tietojenkäsittelyä paremmalta vaihtoehdolta.

Vaikka Reimalle oli jo varmistunut opiskelupaikka tietojenkäsittelyn koulutuksesta, sai hän pian opintojen alkamisen jälkeen vaihdettua vielä liiketalouden koulutukseen. 

– Sitä päätöstä en ole katunut päivääkään. Liiketalouden opinnot antoivat sykäyksen työuralleni kaupan alalla ja veivät esihenkilön polulle. Kävin opintojen ohella koko ajan Arinalla töissä, joten oli mahtavaa päästä peilaamaan opiskeltavia asioita jatkuvasti suoraan työelämään.

Prisman myyjästä Arinan toimitusjohtajaksi

Liiketalouden opintojen aikana Reima eteni Arinalla esihenkilön sijaisen ja markkinointineuvojan tehtäviin. Hän pääsi myös mukaan esihenkilövalmennukseen, joka vastaa nykyistä S-päällikkö-valmennusohjelmaa.

Opintojen jälkeen Reima on käynyt työskentelemässä kouluttajana Jollas Instituutissa Helsingissä, tehnyt töitä Arinan ryhmäpäällikkönä sekä toiminut Prisman johtajan sijaisena Oulussa. Lisäksi hän ollut vuosia johtotehtävissä eri toimialoilla Kymenlaakson silloisen Osuuskauppa Ympyrän palveluksessa ja Keski-Suomessa Osuuskauppa Keskimaan palveluksessa.

– Vuonna 2020 palasin Osuuskauppa Keskimaan tehtävistä takaisin kotiseudulle Ouluun ja Arinaan. Ennen nykyistä toimitusjohtajan pestiäni toimin reilun vuoden hallintojohtajana Arinalla. On ollut mahtavaa päästä jälleen kasvattiseuraan töihin.

Töiden rinnalla Reima on ehtinyt suorittaa myös kauppatieteiden maisterin opinnot Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

– Töitä on tullut tehtyä valtavasti, mutta samalla minulle on ollut tärkeää pitää huoli siitä, että myös läheisille ja vapaa-ajalle on varmasti aikaa. Se on vaatinut paljon ajankäytön hallintaa ja oman työn organisointia.

Vinkkinä verkostoituminen ja ajoissa työelämään siirtyminen

Tänä keväänä Reima hyppäsi yhdeksi jäseneksi Oamkin alumnineuvottelukuntaan.

– Koen, että isona kaupan alan toimijana meillä on vastuu antaa alaa opiskeleville mahdollisimman hyvä kuva siitä, mitä työelämä vaatii. Tähän voisi vaikuttaa esimerkiksi alumnineuvottelukunnan kautta.

Liiketalouden opintoihin suuntaaville Reima haluaa antaa neuvoksi verkostoitua ja hypätä rohkeasti mukaan työelämään jo opintojen aikana. 

– Kannattaa myös hyödyntää työelämän konkareita ja kysyä uratarinoita tai vinkkejä alan ihmisiltä. Olen todella kiitollinen siitä, että omalle uralleni mahtuu valtava määrä hienoja ihmisiä, jotka ovat vieneet minua urallani eteenpäin ja opettaneet paljon.

Reimalla ei ole yhtä ainoaa mottoa, mutta hän nostaa yhdeksi esimerkiksi lentokoneessa happinaamarin laittamista koskevan ohjeistuksen: ”Kiinnittäkää happinaamari ensin omille kasvoille ja auttakaa vasta sitten muita”.

– Minulle se tarkoittaa sitä, että ensin minun on huolehdittava itsestäni, jotta minusta riittää työn, läheisten ja vapaa-ajan hoitamiseen. Tasapainon säilyttäminen näiden välillä on ensiarvoisen tärkeää.