Kulttuurituottamisen ja luovan talouden koulutuksesta täydennystä omaan osaamiseen

Julia Heikkinen suoritti kulttuurialan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tiiviissä tahdissa vuoden sisään. Opinnot olivat hänelle positiivinen kokemus, jotka avasivat uusia ovia työelämään.

– Halusin opiskella itselleni vielä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Vaihtoehtona olisi ollut myös liiketalouden puoli mutta tämä kulttuuriala oli lähempänä työtehtäviäni, Julia kertoo.

Opintoja töiden ohella ja äitiyslomalla

Julia suoritti opintojaan töiden ohella ja jäi opintojensa aikana myös äitiyslomalle. Hän kertoo opiskelujen sujuneen hyvin, vaikka tekemistä onkin ollut paljon.

– Opiskelu vei kyllä paljon aikaa, etenkin alkuvaiheessa sai olla illat ja viikonloput tekemässä aika tiivisti kouluhommia.

Julian mielestä parasta opinnoissa oli kollegoista inspiroituminen ja heidän kanssaan käydyt keskustelut.

– Ei tuommoisia asioita tule oikein muuten työelämässä käytyä läpi. Koulutuksen aikana pääsi juttelemaan alasta ja omasta ammatista sellaisessa porukassa, jonka kanssa ei olisi varmaan muuten tullut kokoonnuttua.

Joustava koulutus

Julia kertoo opiskelun olleen käytännössä todella joustavaa, sillä kaiken opiskelun pystyi halutessaan suorittamaan etänä.

– Lähipäivillekin oli mahdollista osallistua etänä, jos ei päässyt paikalle. Itse koin lähipäivät todella antoisiksi, sillä silloin pääsi vaihtamaan ajatuksia kollegoiden kanssa kasvotusten.

Julian mukaan opiskelu vaatii opiskelijalta itsekuria ja määrätietoisuutta, sillä muuten tehtävät voi jäädä helposti roikkumaan.

Tietojen päivitystä ja uusia ajatuksia

Julia on työskennellyt yli kymmenen vuotta tuottajan tehtävissä eri kulttuuriorganisaatioissa ja projekteissa. Kulttuurituottamisen ja luovan talouden koulutus avasi hänelle kuitenkin uusia ovia ja tällä hetkellä hän työskentelee 4H-yhdistyksellä toiminnanjohtajana.

– Suurin hyöty tästä koulutuksesta oli ehdottomasti se, että sain pätevyyden ihan uusiin työtehtäviin. Kävin opintojeni aikana kaikki mahdolliset johtamistaidon opinnot ja olen pystynyt hyödyntämään niitä paljon nykyisessä työssäni.

Lisäksi Julia kertoo saaneensa koulutuksesta paljon uusia ajatuksia ja käytännönvinkkejä työelämään.

– Mielestäni oli myös mukavaa päästä päivittämään tietojani, kun medianomin papereistani on kuitenkin jo yli kymmenen vuotta aikaa.

Opinnot sopivat kenelle tahansa

Julia suosittelee opintoja kaikille, joilta löytyy jo jonkin verran työkokemusta ja haluaa päivittää omaa osaamistaan.

– Koulutuksen kautta voi hyvin aueta myös uusia polkuja, jos tähtää uudenlaisiin kuvioihin työelämässä, Julia lisää.