Skip to content

Kone- ja tuotantotekniikan insinööristä tietojenkäsittelyn tradenomiksi

Tietojenkäsittelyä Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Niina Nikunen sai vakituisen työpaikan alalta työharjoittelunsa kautta. Niina uskoo saavansa opinnoista enemmän mahdollisuuksia työelämään.

Tietojenkäsittelyn opiskelija Niina Nikunen on pitänyt opinnoissaan eniten siitä, että kurssivalintoihin pystyy vaikuttamaan niin paljon itse. Kuva: Antti J. Leinonen

– Se kaikki oli minulle niin uutta ja kiehtovaa, että innostuin hakemaan tietojenkäsittelyn koulutukseen Oulun ammattikorkeakouluun, Niina kertoo.

Niina kuvailee opiskelua Oulun ammattikorkeakoulussa todella mukavaksi ja joustavaksi. Hän on pitänyt erityisesti siitä, kuinka paljon omiin kurssivalintoihin saa vaikuttaa.

– Se oli positiivinen yllätys, että kurssivalintoihin voi vaikuttaa niin paljon itse. Olen voinut valita kurssien joukosta juuri sellaisia kursseja, jotka itseäni eniten kiinnostavat.

Niina on pitänyt myös opintoihin kuuluvia ryhmäprojekteja erittäin mielenkiintoisina ja antoisina.

– Oamkissa on ihanan kannustava ilmapiiri ja opettajat ovat auttavaisia.

Vakituinen työ harjoittelun kautta

Niina suorittaa opintojaan monimuoto-opetuksena, joten opiskelu painottuu verkko-opintoihin. Lähiopetusta hänellä on muutaman kerran vuodessa. Verkossa opiskelu on sopinut Niinalle hyvin, sillä hän on tehnyt opintojensa ohella koko ajan töitä.

– Verkko-opinnot mahdollistavat opiskelun yleensä mihin aikaan vain, mikä on todella hyvä mahdollisuus työssäkäyvälle.

Alanvaihto kävi Niinalle näppärästi, sillä hän onnistui saamaan työharjoittelupaikastaan vakituisen työpaikan jo opintojensa aikana.

– Teen ohjelmistoinsinöörin töitä ohjelmistokehitysyrityksessä. Työ on monipuolista, mielenkiintoista ja koko ajan uuden oppimista.

Niinan mukaan työn ja opiskelun yhteensovitus on ollut paikoin haastavaa, mutta hänen on tarkoitus saattaa opinnot loppuun tavoiteaikaa nopeammin.

– Onneksi työpaikallani on suhtauduttu opintoihini hyvin, joten olen saanut käyttää aikaa myös opiskeluun.

Niina uskoo tietojenkäsittelyn opintojen tuovan hänelle enemmän mahdollisuuksia työelämään.

– En olisi varmaan päässyt tähän nykyiseenkään työpaikkaani ilman näitä opintoja. Innolla odotan, mitä kaikkea opinnot tulevaisuudessa mahdollistavat.

Kiinnostus vie pitkälle

Niinan mukaan opinnot vaativat opiskelijalta ennen kaikkea kiinnostusta alaa kohtaan, mutta myös pitkäjänteisyyttä ja aikaa.

– Uskon siihen, että jos vain on tarpeeksi kiinnostusta, pystyy kaiken tarvittavan oppimaan.

Tulevia tietojenkäsittelyopiskelijoita Niina suosittelee miettimään, mikä itseä kiinnostaa ja mitä haluaisi tehdä työkseen.

– Sen pohjalta voi sitten miettiä, mitä se työ vaatii ja mitä sitä varten olisi hyvä oppia. Sen mukaan voi tehdä sellaisia kurssivalintoja, jotka voivat auttaa työllistymään niihin omiin unelmatehtäviin.