Skip to content

Education Entrepreneurship -YAMK-tutkinto toi Giedrelle paljon uutta osaamista työhön – ”Parasta koulutuksessa olivat ehdottomasti liiketalouden opinnot”

Giedre Tabocchini valmistui Education Entrepreneurship -YAMK-koulutuksesta kesällä 2022. Giedren mukaan opinnot vaativat aikaa, motivaatiota ja uteliaisuutta.

Henkilö istuu pianon edessä.

Kun Giedre Tabocchini alkoi pohtimaan ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamista ja etsimään hänelle sopivinta koulutusta, kuulosti Oulun ammattikorkeakoulun Education Entrepreneurship -koulutus hänestä heti täydelliseltä vaihtoehdolta.

– Halusin lähteä hakemaan ylemmältä korkeakoulututkinnolta uutta osaamista, josta olisi hyötyä työssäni, Giedre kertoo.  

Liettuasta kotoisin oleva Giedre on asunut Suomessa vuodesta 2008. Hän valmistui pianistiksi ja opettajaksi Liettuan Siauliai konservatoriosta vuonna 2004, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiaan ja suoritti siellä pianonsoiton korkeakoulututkinnon.

Suomessa Giedre perusti oman toiminimen ja alkoi pyörittämään musiikkistudiota, jossa hän piti lapsille musiikkileikkikoulua ja tarjosi pianotunteja. Tammikuussa 2018 Giedre aloitti International School of Musicin apulaisrehtorina.

– Education Entrepreneurship kuulosti erinomaiselta koulutukselta, sillä siihen sisältyi liiketalouden opintoja. Minulla ei ollut niistä aiempaa kokemusta ja ajattelin, että liiketalousosaaminen tulisi työssäni tarpeeseen.

Opiskelu sujui hyvin työn ohella

Ylempää korkeakoulututkintoa pohtiessaan Giedrelle oli myös tärkeää, että koulutuksen voi suorittaa työn ohella hänen asuinpaikkakunnaltaan Espoosta.

– Oamkissa opintoja oli juuri sopiva määrä, joten opintojen, töiden ja lapsiperhearjen yhteensovittaminen onnistui hyvin.

Education Entrepreneurship -koulutuksen voi suorittaa missä päin Suomea tahansa, sillä opinnot painottuvat verkkoon. Koulutukseen kuuluu kuitenkin muutamia lähiopetuskertoja Oulussa, mutta Giedren opiskeluryhmän kohdalla niitä ei päästy pitämään koronan takia ollenkaan.

– Kaikki opiskelu tapahtui etänä. Se oli vähän harmi, kun oli odottanut sitä, että pääsisi tapaamaan muita myös kasvokkain. Siitä huolimatta onnistuimme kuitenkin tekemään ystävyyssuhteita opintojen aikana.

Giedren mukaan opintoihin kuului paljon ryhmätöitä, joiden kautta pääsi hyvin tutustumaan muihin opiskelijoihin.

– Se oli ihan mahtavaa, kun oltiin kaikki niin erilaisia ja opiskelijoita oli ympäri maailmaa. Sovimme joskus opiskelijoiden kanssa Zoomiin tapaamisia, joiden aikana juotiin yhdessä kahvit ja juteltiin vain kaikenlaista. 

Kiinnostavia opintoja ja mieluisia opettajia

Opintojen sisältöjä Giedre kuvailee todella mielenkiintoisiksi. Kaikista eniten kokee saaneensa liiketalouteen liittyvistä opinnoista.

– Parasta koulutuksessa olivat ehdottomasti liiketalouden opinnot. Niiden suorittaminen tuntui kaikista palkitsevimmilta, sillä opinnot olivat minulle haastavia ja jouduin tekemään niiden eteen paljon töitä.  

Giedren positiiviseen kokemukseen vaikutti myös kurssin opettaja.

– Hän oli todella älykäs ja kiinnostava persoona. Tykkäsin valtavasti hänen tavastaan opettaa.

Myös muut koulutuksen opettajat keräävät Giedreltä kehuja.

– Kaikki olivat niin erilaisia ja mahtavia omalla osaamisalallaan. Opettajat olivat enemmänkin kuin ystäviä, joilta sai aina tarvittaessa apua.

Opitut asiat työelämään

Giedre on päässyt hyödyntämään koulutuksesta saatuja oppeja paljon työssään. Syyskuussa 2023 hän eteni apulaisrehtorin pestistään International School of Musicin rehtoriksi.

– Liiketalouden opinnoista on ollut hyötyä esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman valmistelemisessa. Myös palvelusuunnittelun opinnoista on ollut iso apu, kun suunnittelemme ja luomme uusia palveluita kansainvälisille perheille.

Giedren mielestä Education Entrepreneurship -koulutus vaatii opiskelijalta ennen kaikkea aikaa, motivaatiota ja uteliaisuutta.

– Jos tulee koulutukseen sellaisella asenteella, että kokeilen vain, niin se ei tule toimimaan.

Giedre suosittelee kaikkia kiinnostuneita hakemaan koulutukseen rohkeasti, vaikka opintojen sisällöissä olisikin jotain aivan muuta kuin on aiemmin opiskellut.  

– Minuakin jännitti lähteä opiskelemaan asioita, joista minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta, mutta selvisin siitä ja olen varma, että muutkin halutessaan selviävät.