Elintarviketietäjä
Kuvaus
Suorittamalla eri ammattikorkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta elintarvikealan opintoja saat valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Lisäksi tutustut näiden opintojen avulla elintarvikealan toimintaympäristöihin ja prosesseihin sekä elintarvikelainsäädäntöön.
Opintojaksotarjottimelle on koottu yhteensä 60 opintopistettä elintarvikealan opintoja. Suorittamalla esimerkiksi 30 opintopistettä saat laajaa osaamista elintarvikealasta.
Suorittamasi opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea toteuttajatahon tutkinto-ohjelmissa.
Kenelle
Opinnot sopivat elintarvikealasta kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville tai alalla jo työskenteleville sekä alan yrittäjiksi aikoville.
Opintojen toteuttaminen
Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Opinnot voivat sisältää aikaan sidottua lähiopetusta asianomaisella paikkakunnalla, verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä. Tarkistathan kyseisen opintojakson toteutusmuodon aina kyseisen opintojakson tiedoista. Voit valita tämän opintojaksotarjottimen opintoja oman kiinnostuksesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen.
Opintojaksotarjottimen opintoja voi suorittaa opintojaksojen toteutusajat huomioiden.
Opintojaksot
Opintojakso | Ajankohta | Toteutustapa | Toteuttaja |
Elintarvikeprosessit | 28.8.-4.12.2023 | verkko ja lähi | SeAMK |
Elintarviketeknologia | 28.8.-17.12.2023 | monimuoto | SeAMK |
Ravitsemuksen perusteet | 11.9.-15.12.2023 | verkko | SeAMK |
Biotalouden mahdollisuudet | Kevät 24 | verkko | HAMK |
Luonnontuotealan perusteet | 20.1.-31.3.2025 | verkko | Lapin AMK |
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely | 21.3.-6.6.2025 | verkko | Lapin AMK |
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen | 1.3.-17.5.2025 | verkko | Lapin AMK |
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen | 1.5.-30.11.2025 | Lapin AMK | |
Elintarvikealan lainsäädäntö | Kevät 24 | verkko | SeAMK |
Ravitsemuksen perusteet | Kevät 24 | verkko | SeAMK |
Elintarvike- ja ympäristökemia | 28.10-20.12.2024 | verkko ja lähi | Oamk |
Toteuttajat:
SeAMK – Seinäjoen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikka, agrologi, restonomi)
Oamk – Oulun ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan to. ja energiatekniikan ja kiertotalouden to.)
Lapin AMK – Lapin ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen koulutus)
HAMK – Hämeen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikan koulutus)
Ilmoittautuminen
Opintojaksoille ilmoittaudutaan ao. ammattikorkeakoulun ilmoittautumiskäytänteiden mukaisesti. Opintojen hinta on 10-15 €/opintopiste. Tarkista ilmoittautumiskäytänteet opintojaksotiedoista.
Opintojaksojen toteutusajat löytyvät myös taulukosta (yllä), josta voit suunnitella oman opintokokonaisuutesi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojakson nimeä klikkaamalla näet tarkemmat tiedot opintojaksosta ja ilmoittautumisesta.
Peruutusehdoissa noudatetaan kyseistä opintojaksoa tarjoavan ammattikorkeakoulun peruutusehtoja.
Lisätiedot
Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta (https://opintopolku.fi/koski/). Jos tarvitset lisäksi virallisen ammattikorkeakoulukohtaisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, ota yhteyttä ao. ammattikorkeakouluun.
Hämeen ammattikorkeakoulu avoinamk@hamk.fi
Lapin ammattikorkeakoulu avoinamk@lapinamk.fi
Oulun ammattikorkeakoulu avoinamk@oulu.fi
Seinäjoen ammattikorkeakoulu jatkuva.oppiminen@seamk.fi
Ammattikorkeakoulut pidättävät oikeudet muutoksiin.