Skip to content

Kirjasto

Kirjastosta löydät ajantasaiset opiskelua ja opetusta tukevat palvelut ja kokoelmat. Painettujen kokoelmien lisäksi käytettävissäsi on runsaasti eri alojen elektronisia aineistoja. Henkilökunta ja opiskelijat voivat käyttää aineistoja myös etänä.

Kirjastopalvelut oamkilaisille tarjoaa Oulun yliopiston kirjasto. Linnanmaalla oamkilaisia palvelee Tiedekirjasto Pegasus, Kontinkankaan kampuksella Sosiaali- ja terveysalan kirjasto ja Lääketieteen kirjasto sekä Oulaisissa Oulaisten oppimiskeskus. Kirjaston uutiset voit lukea www-sivuilta. Erityisesti oamkilaisia koskevat tiedotteet löytyvät lisäksi Tuudosta, Oivasta ja Heimosta

 

Lue, varaa, uusi – Oula-Finna

Oula-Finnan Oamk-näkymästä löydät Oamkin käyttöön hankitut e-aineistokokoelmat sekä Oulun yliopiston kirjaston painetut aineistot, Kuopion Varastokirjaston kokoelmat sekä Arton kotimaisten artikkelien viitetiedot.

Kirjastokorttisi löydät Tuudosta

Oulun yliopiston kirjaston kokoelmat ja palvelut ovat pääsääntöisesti kaikkien käytettävissä. Asiakkaalla tulee olla kirjastokortti, jonka ja Oamkin opiskelijat saavat Tuudo-mobiilisovelluksen kautta.

Kirjaston oppaat ja e-aineistot A-Ö

Kirjaston kokoelmat ja tiedonlähteet on ryhmitelty opiskelualan mukaan, jotta niiden löytyminen ja käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa.

E-aineistojen etäkäyttö

Kirjaston hankkimaa elektronista aineistoa on mahdollista käyttää myös Oamkin verkon ulkopuolelta esimerkiksi kotikoneelta. Käyttö on mahdollista vain Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Uusi opiskelija, aloita tästä

Uuden opiskelijan oppassa esitellään pähkinänkuoressa Oulun yliopiston kirjaston toimintaa ja palveluita.

Hakupaja – apua tiedonhakuun

Kysy tietokannoista, e-kirjoista, artikkeleista tai viitteidenhallinnasta. Opastus on maksutonta Oamkin sekä OSAOn Kontinkankaan opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Chat – kysy apua

Kysy mitä vaan kirjaston chatissa.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Virka-aikana nopein keino ottaa yhteyttä on Chat-palvelu, joka löytyy Oula-Finnasta ja tiedonhakuoppaista. Asiakaspalvelun sähköpostiosoite on kirjasto(a)oulu.fi.

Opettajille ja henkilökunnalle

Tiedonhankinnan opetus

Kirjasto järjestää tiedonhankinnan opetusta Oamkin ja OSAOn Kontinkankaan yksikön opiskelijoille ja henkilökunnalle. Jos tiedonhankinnan opetus ei sisälly opetussuunnitelmaan, voit tilata opetusta ryhmällesi.

Kirjastoinfot uusille opiskelijoille

Uusille opiskelijoille järjestetään kirjaston käytön opetusta. Tavoitteena on, että opiskelija tuntee kirjaston keskeisimmät palvelut, osaa hyödyntää kirjastoa opiskelutilana ja löytää tarvitsemansa kirjat ja lehtiartikkelit.

Aineiston hankinta

Hankimme uudet aineistot ensisijaisesti henkilökunnalta ja opiskelijoilta saatujen hankintaesitysten perusteella. Opintojaksojen vastuuhenkilöt ilmoittavat uudet ja vaatimuksista poistuvat kurssikirjat kirjastoon.

Julkaisijan opas

Julkaisijan oppaaseen on koottu tietoa ja ohjeistusta julkaisutoiminnasta, kuten oikean julkaisukanavan valinnasta, Oamkin verkkojulkaisusarja Oamk Journal sekä julkaisutietojen ilmoittamisesta ja rinnakkaistallentamisesta. Sivusto sisältää myös avoimeen tieteeseen ja tutkimukseen liittyvän ohjeistuksen.