Innostusta voi edistää positiivisen johtamisen keinoin

Innostuksen ja työn imun myönteiset vaikutukset yksilöllle, työyhteisölle ja organisaatiolle on todettu lukuisissa tutkimuksissa eri toimialoilla. Opettajien innostusta on tutkittu 70-luvulta ja työn imua laajasti eri toimialoilla 90-luvulta saakka. Näiden rinnalla käytetään myös monia muita lähikäsitteitä, kuten työssä kukoistaminen (thriving) tai pedagoginen hyvinvointi. Kysymyksessä on laaja-alainen, melko pysyvä, myönteinen ja aktiivinen työorientaatio, johon sisältyvät sekä hyvinvointi että oppiminen.

Innostusta on mahdollista edistää positiivisen johtamisen ja organisoinnin keinoin. Ammatillisen opettajakorkeakoulun täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut tarjoaa teemasta luentoja ja valmennuksia sekä eri kouluasteiden johdolle ja työyhteisöille että muille organisaatioille. Positiivinen johtaminen sopii kaikkiin sellaisiin organisaatioihin, joissa työskentelee ihmisiä.

Näihin teemoihin liittyen tutustuminen onnistuu esimerkiksi:

  • Tunnin verkkoluennolla, joka toimii introna positiivisen johtaminen teemaan ja antaa kokonaiskuvan positiivisen organisaatio osatekijöistä.
  • Kahden tunnin toiminnallisessa ja osallistavassa verkkovalmennuksessa, joka sopii kokonaisille työyhteisöille herättelemään ajatuksia jokaisen omista mahdollisuuksista positiivisen organisaation rakentajana.

Lue Business Collegen henkilöstön kokemuksia näihin teemoihin liittyvästä koulutuspäivästä Business Collegen blogitekstistä

Kiinnostuitko näistä teemoista?

Lue lisää aihepiiristä Ammatillisen opettajakorkeakoulun lehtorin Sanna Wenströmin LinkedIn-artikkelista Positiivinen johtaminen on muutosjohtamista

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!

Sanna Wenström, sanna.wenstrom@oamk.fi, 040 1903494

Alkuperäinen teksti Sanna Wenströmin LinkedIn-postauksesta.