Skip to content
Nainen seisoo metsässä ja katsoo kameraan

Infoa uudelle avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun!

  • Hae itsellesi Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus ja salasana.
  • Kirjaudu Oamkin sähköpostiin ja Moodle-oppimisympäristöön.
  • Liity avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle.
  • Tutustu digistarttipakettiin.
  • Tarkista opintojaksosi ajat Lukkarikoneesta tai Tuudosta.
  • Tutustu huolellisesti alla oleviin materiaaleihin.

Hae students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta aikaisintaan seuraavana päivänä tämän infon saamisesta. Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: ict@oulu.fi / 0294 483 124.

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin MS:n pilvipalveluihin.

Oamkissa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohje sähköpostin edelleenlähetykseen.

Lukkarikone

Lukkarikoneesta löydät opintojen aika- ja paikkatiedot sekä mahdolliset linkit etäyhteyksiin (etälinkit löytyvät myös Moodle-alustalta). Mikäli lukujärjestyksessä ei näy tunteja opintojaksollesi, opintojakso toteutuu verkko-opintoina. Seuraa siinä tapauksessa Oamkin students-sähköpostiasi, jotta saat opettajan lähettämän opintojaksoinfon ja liity opintojakson Moodle-alustalle. Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa jaksoittain

Mikäli suoritat opintojaksoja eri opiskeluryhmien mukana, on mahdollista, että osa opetuksesta menee päällekkäin. Selvitäthän tällöin mahdollisimman pian lukujärjestyksestä ja tarvittaessa opettajalta/opettajilta, onnistuuko opiskelu kaikilla valitsemillasi opintojaksoilla. Tee tarvittaessa peruminen mahdollisimman pian osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.

Tuudo

Tuudo on ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy muuan muassa opiskelijan oma lukujärjestys, opintojaksoilmoittautumiset ja lounaslistat. Tuudoon kirjaudutaan students-tunnuksilla. Lisätietoja Tuudosta

Opiskelijaintra Oiva

Opiskelijaintra Oiva on tiedotuskanava opintoihin liittyvissä asioissa. Oivan kautta pääset seuraamaan ajankohtaisia asioita ja käyttämään opinoissa tarvitsemiasi palveluita. Opiskelijaintrasta sinun tulee seurata Uutisvirran tiedotteita. Käythän tarkistamassa Uutisvirta-palstan pika-asetuksista, että saat Uutisvirtaan opiskelemasi alan (esim. tekn, liike, sote) opiskelijoille suunnatut tiedotteet. Pääset asetuksiin Oivan etusivun Uutisvirta-osion ”mutterin” kuvasta. Asetuksista voit myös piilottaa Uutisvirran kategorioita ja lyhentää näin Uutisvirtaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea materiaalien ja tehtävien välitykseen. Joillakin opintojaksoilla rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kurssiavainta, jonka saat opintojakson opettajalta.

Myös avoin ammattikorkeakoulu käyttää opiskelijoiden tiedottamiseen Moodlea. Liity heti opintojesi alussa avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle (kirjaudu Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjänä). Alustalta löydät tärkeitä ohjeita ja ajankohtaisuutiset. Kun avoimen amkin moodle-alustalle lisätään uusi ajankohtaistiedote, saat siitä viestin opiskelijasähköpostiisi.

Huom! Käy kirjautumassa Moodleen heti Oamkin käyttäjätunnukset haettuasi.

Kirjautuminen Moodleen
Opiskelijan ohje (moodle.oulu.fi) (kurssiavain: opiskelija)

Peppi

Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen opiskelijana käytät Peppiä pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun ja opintosuoritusotteen tulostamiseen. Pepistä voi tulostaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen – ohjeistus Tilaukset-palvelun käyttöön. Omat ilmoittautumisesi ja opintojaksojesi toteutuskoodit näet Pepistä HOPS-osion välilehdeltä ”Ilmoittautumiset”. Peppiin pääset kirjautumaan opiskeluoikeutesi alkaessa. Mikäli aloitat opintosi tammikuussa 2024, pääset kirjautumaan Peppiin 1.1. alkaen. 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Digistarttipaketti.

Digistarttipaketin tavoitteena on, että

  • opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita
  • tutustut ja kokeilet käytännössä eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien toiminnallisuuksia
  • ymmärrät eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien käyttötarkoituksen ja tiedät, mistä voit tarvittaessa kysyä lisätietoa tai apua.

Voit suorittaa digistarttipaketin tehtävät omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana, mielellään heti opintojesi alkaessa tai jo ennen sitä. Voit tarvittaessa palata tälle alustalle kertaamaan asioita koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Digistarttipaketin suorittavat kaikki uudet Oamkin opiskelijat.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille laadittu Digistarttipaketti on Oamkin Moodlessa osoitteessa: Kurssi: Avoinamk: Digistarttipaketti 2024 – 2025 | Moodle (oulu.fi)

Pääset kirjautumaan Moodleen opiskelijatunnuksella ja salasanalla. Digistarttipaketin kurssiavain on AVOINAMK 

Laskutus perustuu opintojaksoilmoittautumiseen. Tarvittaessa voit perua ilmoittautumisesi, mutta peruminen tulee tehdä viimeistään opintojakson alkua edeltävänä päivänä. Huom! Nonstop-opinnoissa ilmoittautuminen on laskutusperuste, eikä nonstop-opintojen ilmoittautumista voi perua maksutta.

Ilmoittautumisten perumiset tulee tehdä aina osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.

Yhdestä opintopisteestä laskutetaan 15 €.  Lukuvuoden (1.8.-31.7.) aikana alkavista opinnoista peritään yhteensä enintään 300 €. Myös elokuussa alkavat kesäopintojaksot sisältyvät lukuvuosimaksuun. Opintomaksu maksetaan verkkomaksupalvelu Paytrailin kautta. Saat sähköpostiviestin, kun lasku on maksettavissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana et ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten ateriatuettuun ruokailuun. Avoimen opiskelijana saat kuitenkin ostaa linjastolounaan kampuksien opiskelijaravintoloista ulkopuolista edullisempaan hintaan. Voit todentaa oikeutesi alennettuun ateriahintaan näyttämällä Tuudon ateriaetuus-sivua mobiililaitteellasi. Postitamme paperisen ateriaetukortin vain erillisestä pyynnöstä. Varaudu pyydettäessä todistamaan henkilöllisyytesi. 

Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse ottaa ja tarvittaessa tulostaa sähköisesti allekirjoitetun otteen Pepistä (Tilaukset -välilehti). Pepin Tilaukset -välilehdeltä saat otettua itsellesi myös opiskelutodistuksen. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.  Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta avoinamk@oulu.fi.

Järjestämme säännöllisesti avoimen amkin opiskelijoille Pop-Up-kyselytunteja. Kyselytunnit on tarkoitettu kaikkien alojen avoimen AMK- ja YAMK-opiskelijoille ja ne pidetään Zoomissa. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia ja niiden aikana voit tulla kysymään ja keskustelemaan avoimen opinnoistasi.

Lisätiedot ja linkin kyselytunnille löydät avoimen amkin Moodle-alustalta.

Linnanmaan kampus

Tietoa Linnanmaan kampuksen pysäköinnistä ja muista käytänteistä

Kontinkankaan kampus

Kontinkankaan kampuksen piha-alueella pysäköinti on maksullista. Kontinkankaan kampuksen pysäköintioikeuksien hallinta ja laskutus tapahtuvat Q-Park Finland Oy:n Taskuparkki-verkkokaupassa.

Ohjeet Kontinkankaan kampuksen pysäköintiin

Viereinen Rauhanyhdistyksen parkkipaikka on myös käytössä päivisin. Lisää pysäköintitilaa löytyy myös Ouluhallin parkkipaikoilta.

Oulainen

Oulaisissa lämpöpaikat ovat varattuja, mutta muille paikoille voi pysäköidä rajoituksetta.

Opintojakson sisältöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä opintojakson opettajaan. Opettajatiedot näet Lukkarikoneesta ja Tuudosta. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Tarkemmat yhteystiedot voit tarkistaa opiskelijaintra Oivan henkilöhaulla.  Avoimen ammattikorkeakoulun käytänteisiin liittyvissä kysymyksissä (esim. ilmoittautuminen, laskutus, peruminen, todistukset) voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutuspalveluihin: avoinamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12-15).

Opiskeluiloa ja menestystä opintoihisi!

Mikäli olet ilmoittautunut nonstop-opintojaksolle ja maksanut avoimen amkin maksun, liity Oamkin tunnuksellasi opintojakson Moodle-alustalle ja aloita opintojakson opiskelu (kirjaudu Moodleen Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjänä). Huom! Et voi liittyä opintojakson Moodle-alustalle, mikäli et ole ilmoittautunut opintojaksolle. 

Nonstop-opintojaksojen Moodle-alustojen linkit ja mahdolliset kurssiavaimet löydät opintojaksokohtaisesti avoimen amkin Moodle-alustalta. Mikäli opintojaksoa ei ole avoimen amkin Moodle-alustan nonstop-opintojaksojen listauksessa, Moodle-alustan pitäisi näkyä sinulla automaattisesti kirjautuessasi Moodleen (alustan näkymisessä voi olla vuorokauden viive siitä, kun ensimmäisen kerran kirjaudut Moodleen). Voit aloittaa opintojakson opiskelun oman aikataulusi mukaan, huomioithan kuitenkin opintojakson päättymispäivän. Lisätiedot opintojakson toteutuksesta löydät kunkin opintojakson Moodle-alustalta. Mikäli sinulla on kysyttävää opintojakson toteutuksesta tai sisällöstä, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan. Opettajien sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@oamk.fi.