Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun!

  • Hae itsellesi Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus ja salasana.
  • Kirjaudu Oamkin sähköpostiin ja Moodle-oppimisympäristöön.
  • Liity avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle.
  • Tutustu digistarttipakettiin.
  • Tarkista opintojaksosi ajat Lukkarikoneesta tai Tuudosta.
  • Tutustu huolellisesti alla oleviin materiaaleihin.

Hae students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta aikaisintaan seuraavana päivänä tämän infon saamisesta. Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: helpdesk@oamk.fi / 0294 483 124.

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin MS:n pilvipalveluihin.

Oamkissa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohje sähköpostin edelleenlähetykseen.

Lukkarikone
Lukkarikoneesta löydät opintojen aika- ja paikkatiedot sekä mahdolliset linkit etäyhteyksiin (etälinkit löytyvät myös Moodle-alustalta). Mikäli lukujärjestyksessä ei näy tunteja opintojaksollesi, opintojakso toteutuu verkko-opintoina. Seuraa siinä tapauksessa Oamkin students-sähköpostiasi, jotta saat opettajan lähettämän opintojaksoinfon ja liity opintojakson Moodle-alustalle. Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa jaksoittain

Mikäli suoritat opintojaksoja eri opiskeluryhmien mukana, on mahdollista, että osa opetuksesta menee päällekkäin. Selvitäthän tällöin mahdollisimman pian lukujärjestyksestä ja tarvittaessa opettajalta/opettajilta, onnistuuko opiskelu kaikilla valitsemillasi opintojaksoilla. Tee tarvittaessa peruminen mahdollisimman pian osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.

Tuudo
Tuudo on ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy muuan muassa opiskelijan oma lukujärjestys, opintojaksoilmoittautumiset ja lounaslistat. Tuudoon kirjaudutaan students-tunnuksilla. Lisätietoja Tuudosta

Opiskelijaintra Oiva
Opiskelijaintra Oiva on tiedotuskanava opintoihin liittyvissä asioissa. Oivan kautta pääset seuraamaan ajankohtaisia asioita ja käyttämään opinoissa tarvitsemiasi palveluita. Opiskelijaintrasta sinun tulee seurata Uutisvirran tiedotteita. Käythän tarkistamassa Uutisvirta-palstan pika-asetuksista, että saat Uutisvirtaan opiskelemasi alan (esim. tekn, liike, sote) opiskelijoille suunnatut tiedotteet. Pääset asetuksiin Oivan etusivun Uutisvirta-osion ”mutterin” kuvasta. Asetuksista voit myös piilottaa Uutisvirran kategorioita ja lyhentää näin Uutisvirtaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodle
Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea materiaalien ja tehtävien välitykseen. Joillakin opintojaksoilla rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kurssiavainta, jonka saat opintojakson opettajalta.

Myös avoin ammattikorkeakoulu käyttää opiskelijoiden tiedottamiseen Moodlea. Liity heti opintojesi alussa avoimen ammattikorkeakoulun Moodle-alustalle (kirjaudu Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjänä). Alustalta löydät tärkeitä ohjeita ja ajankohtaisuutiset. Kun avoimen amkin moodle-alustalle lisätään uusi ajankohtaistiedote, saat siitä viestin opiskelijasähköpostiisi.

Huom! Käy kirjautumassa Moodleen heti Oamkin käyttäjätunnukset haettuasi.

Kirjautuminen Moodleen
Opiskelijan ohje (moodle.oulu.fi) (kurssiavain: opiskelija)

Peppi
Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen opiskelijana käytät Peppiä pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun ja opintosuoritusotteen tulostamiseen. Pepistä voi tulostaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen – ohjeistus Tilaukset-palvelun käyttöön. Omat ilmoittautumisesi ja opintojaksojesi toteutuskoodit näet Pepistä HOPS-osion välilehdeltä ”Ilmoittautumiset”. Peppiin pääset kirjautumaan opiskeluoikeutesi alkaessa. Mikäli aloitat opintosi tammikuussa 2024, pääset kirjautumaan Peppiin 1.1. alkaen. 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Digistarttipaketti.

Digistarttipaketin tavoitteena on, että

  • opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita
  • tutustut ja kokeilet käytännössä eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien toiminnallisuuksia
  • ymmärrät eri ohjelmien, palveluiden ja järjestelmien käyttötarkoituksen ja tiedät, mistä voit tarvittaessa kysyä lisätietoa tai apua.

Voit suorittaa digistarttipaketin tehtävät omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana, mielellään heti opintojesi alkaessa tai jo ennen sitä. Voit tarvittaessa palata tälle alustalle kertaamaan asioita koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Digistarttipaketin suorittavat kaikki uudet Oamkin opiskelijat.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille laadittu Digistarttipaketti on Oamkin Moodlessa osoitteessa: Avoinamk: Digistarttipaketti 2023 – 2024 (oulu.fi)

Pääset kirjautumaan Moodleen opiskelijatunnuksella ja salasanalla. Digistarttipaketin kurssiavain on AVOINAMK 

Laskutus perustuu opintojaksoilmoittautumiseen. Tarvittaessa voit perua ilmoittautumisesi, mutta peruminen tulee tehdä viimeistään opintojakson alkua edeltävänä päivänä. Huom! Nonstop-opinnoissa ilmoittautuminen on laskutusperuste, eikä nonstop-opintojen ilmoittautumista voi perua maksutta.

Ilmoittautumisten perumiset tulee tehdä aina osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.

Yhdestä opintopisteestä laskutetaan 15 €.  Lukuvuoden (1.8.-31.7.) aikana alkavista opinnoista peritään yhteensä enintään 300 €. Myös elokuussa alkavat kesäopintojaksot sisältyvät lukuvuosimaksuun. Opintomaksu maksetaan verkkomaksupalvelu Paytrailin kautta. Saat sähköpostiviestin, kun lasku on maksettavissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana et ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten ateriatuettuun ruokailuun. Avoimen opiskelijana saat kuitenkin ostaa linjastolounaan kampuksien opiskelijaravintoloista ulkopuolista edullisempaan hintaan. Voit todentaa oikeutesi alennettuun ateriahintaan näyttämällä Tuudon ateriaetuus-sivua mobiililaitteellasi. Postitamme paperisen ateriaetukortin vain erillisestä pyynnöstä. Varaudu pyydettäessä todistamaan henkilöllisyytesi. 

Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse ottaa ja tarvittaessa tulostaa sähköisesti allekirjoitetun otteen Pepistä (Tilaukset -välilehti). Pepin Tilaukset -välilehdeltä saat otettua itsellesi myös opiskelutodistuksen. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@oulu.fi.  Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta avoinamk@oulu.fi.

Tutustuthan huolellisesti avoimen opiskelijan oppaaseen. Oppaasta löydät lisätietoa muun muassa pysäköinnistä kampuksilla, opintojen arvioinnista ja kirjastopalveluista.

Opinto-oppaassa on asiaa opinnoista, opiskelusta, ohjauksesta ja palveluista. Etusivulle on koottu linkit opiskelijan keskeisimpiin sähköisiin työkaluihin (Oiva, Peppi, Lukkarikone, Exam, Moodle, Office 365 sähköposti). Järjestämme säännöllisesti avoimen amkin opiskelijoille Pop-Up-kyselytuntejaKyselytunnit on tarkoitettu kaikkien alojen avoimen AMK- ja YAMK-opiskelijoille ja ne pidetään Zoomissa. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia ja niiden aikana voit tulla kysymään ja keskustelemaan avoimen opinnoistasi. 

Lisätiedot ja linkin kyselytunnille löydät avoimen amkin Moodle-alustalta.

Opintojakson sisältöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä opintojakson opettajaan. Opettajatiedot näet Lukkarikoneesta ja Tuudosta. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Tarkemmat yhteystiedot voit tarkistaa opiskelijaintra Oivan henkilöhaulla.  Avoimen ammattikorkeakoulun käytänteisiin liittyvissä kysymyksissä (esim. ilmoittautuminen, laskutus, peruminen, todistukset) voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutuspalveluihin: avoinamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12-15).

Opiskeluiloa ja menestystä opintoihisi!

Mikäli olet ilmoittautunut nonstop-opintojaksolle ja maksanut avoimen amkin maksun, liity Oamkin tunnuksellasi opintojakson Moodle-alustalle ja aloita opintojakson opiskelu (kirjaudu Moodleen Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjänä). Huom! Et voi liittyä opintojakson moodle-alustalle, mikäli et ole ilmoittautunut opintojaksolle. Nonstop-opintojaksojen moodle-alustojen linkit ja mahdolliset kurssiavaimet löydät opintojaksokohtaisesti alla olevasta listauksesta (klikkaa opintojakson nimeä). Mikäli opintojaksoa ei ole alla olevassa listauksesssa, Moodle-alustan pitäisi näkyä sinulla automaattisesti kirjautuessasi Moodleen. Voit aloittaa opintojakson opiskelun oman aikataulusi mukaan, huomioithan kuitenkin opintojakson päättymispäivän. Lisätiedot opintojakson toteutuksesta löydät kunkin opintojakson Moodle-alustalta. Mikäli sinulla on kysyttävää opintojakson toteutuksesta tai sisällöstä, otathan yhteyttä opintojakson opettajaan. Opettajien sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@oamk.fi.

MOODLE-ALUSTAT: 

TK00DL88-3008 3D-mallinnuksen perusteet Opettaja: Annukka Tyni
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/enrol/index.php?id=17962#tabs-tree-start
Kurssiavain: HW-SW-Oamk-2023

IN00CT04-3009 Cloud Services Opettaja: Teemu Korpela. Opintojakso alkaa 8.1.2024. Opettaja lähettää aloitusohjeistuksen ennen opintojakson alkua.

YY00EO26-3001 Digitaidot Opettajat: Tapani Alakiuttu, Elisa Laukkanen, Paulina Melakari-Mustonen, Kirsi Jokinen. Opintojakso alkaa 4.3.2024. Moodle-alustan linkki ja kurssiavain lisätään tähän ennen opintojakson alkua.

YY00EM66-3001 English for Agriculture. Opettaja Arja Maunumäki. Opintojakso alkaa 15.1. Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/edit.php?id=13167

T315203-3009 Kaivosteollisuus Opettaja: Juha Männistö
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18128

TG00ED07-3002 Kiertotalouden liiketoimintamallit Opettaja: Jarmo Kastikainen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18423

TK00EE62-3001 Kunnossapidon perusteet Opettaja: Vesa Rahkolin. Opintojakso alkaa 10.1.2024. Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=21504

TK00EE63-3001 Kunnossapidon syventävä kurssi Opettaja: Vesa Rahkolin. Opintojakso alkaa 10.1.2024.
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=21514

LM00CV82-3005 Lammastalous ja luonnon monimuotoisuus Opettaja: Titta Järveläinen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=13138

TK00DR21-3002 Lean-johtaminen ja johtajuus Opettaja: Anu Tammela, Matti Rahko
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=12359 Kurssiavain: Leanmnmgt

TK00CZ74-3004 Lean-menetelmät (AMK-toteutus) Opettaja: Anu Tammela, Matti Rahko
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=8401 Kurssiavain: Leanmenetelmät

TL00CX98-3005 Lean menetelmät (YAMK-toteutus) Opettaja: Anu Tammela, Matti Rahko
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/enrol/index.php?id=18189 Kurssiavain: LeanmenetelmaT5

T535403-3013 Louhintatekniikka Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19229
Kurssiavain: Louhinta23

TF00BO27-3007 Louhintatekniikka ja maarakennusmateriaalit Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19227
Kurssiavain: Louh&Maarak23

TK00DL89-3005 Lujuusopin perusteet Opettaja: Kai Jokinen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=17641
Kurssiavain: lujari

TS00DT09-3003 Maarakennustekniikka Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19228
Kurssiavain: Maarakennus23

T512104-3008 Materiaalitekniikka Opettaja: Esa Törmälä. Opintojakso alkaa 1.2. Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=20850 Kurssiavain: k9+a,BIiOKI0+7o_X8v3

LM00DP78-3002 Monitavoitteinen metsätalous Opettaja: Otto Läspä
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/enrol/index.php?id=20317 

MM00DY46-3001 Musiikin hahmotusaineet: soitinnus ja sovittaminen Opettaja: Pasi Hiltula, Johanna Ruotsalainen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=16349

IT00DI17-3003 Ohjelmistotestauksen perusteet Opettaja: Pekka Ojala
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18424
Kurssiavain: nonstop

MM00DY44-3001 Orientaatio musiikinteorian opintoihin Opettaja: Pasi Hiltula, Johanna Ruotsalainen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=16509

IT00EH77-3002 Pelikasvatus ja Minecraft Education Opettaja: Anssi Rajaniemi, Teppo Räisänen Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=20648

LM00CP97-3006 Perunaosaaminen Opettaja: Titta Järveläinen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=16353

YY00CG21-3012 Pilvipalvelut modernissa tieto- ja tiimityössä Opettaja: Jukka Kurttila
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19970
Kurssiavain: non-stop-23-24

IP00CH48-3006 Printed Electronics Opettaja: Harri Määttä
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=9119
Kurssiavain: Prine23

TF00DB97-3010 Rakennusmateriaalit: Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19226
Kurssiavain: Materiaalit23

TF00DL55-3001 Rautatienrakennus ja kunnossapito Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18761
Kurssiavain: Rata23

TF00BN95-3005 Sillanrakennus Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18608
Kurssiavain: Silta23

TF00BO14-3008 Soil Construction Opettaja: Jarmo Erho
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19230
Kurssiavain: Soil23

YY00DA07-3008 Social Media Opportunities for Work and Leisure Opettaja: Tanja Kangas
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18870
Kurssiavain: SOME23-24ENG

YY00DA07-3007 Sosiaalisen median mahdollisuudet töissä ja vapaa-ajalla Opettaja: Tanja Kangas
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18871
Kurssiavain: SOME23-24FI

TW00CH90-3005 Soveltava ohjelmointi Opettaja: Timo Heikkinen. Opintojakso alkaa 15.1.2024. Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=20949
Kurssiavain: 20949

TK00DK28-3010 Statiikka Opettaja: Ville Salmi.
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=15489
Kurssiavain: AVOIN

TL00CY00-3005 Strateginen Lean johtaminen Opettaja: Anu Tammela ja Matti Rahko
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18339 Kurssiavain: StrategiA5

TW00DS24-3002 Sustainable use of lithium batteries in transportation and energy storage Opettaja: Esa Silomaa
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19121

IN00DL11-3008 Tietokannat ja rajapinnat Opettaja: Pekka Alaluukas
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=18788

MM00DY45-3001 Tonaalisen musiikin perusteiden hahmottaminen Opettaja: Pasi Hiltula, Johanna Ruotsalainen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=16350

TK00EE65-3001 Työturvallisuus Opettaja: Juha Männistö.
Linkki Moodle-alustalle: Kurssi: Työturvallisuus (oulu.fi
Kurssiavain: TTT2024

LM00CZ80-3005 Vasikan hoito ja hyvinvointi Opettaja: Titta Järveläinen
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=11000

LM00DF17-3003 Vastuullinen ruoantuotanto Opettaja: Titta Järveläinen, Raija Suomela, Hanna Laurell
Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=5842

YY00CG25-3016 Videot ja digitarinat osaamisen osoittamisen välineinä Opettaja: Tanja Kangas Linkki Moodle-alustalle: https://moodle.oulu.fi/course/view.php?id=19341
Kurssiavain: VIDEOT23-24