Skip to content

Infoa toisen asteen opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Oulun ammattikorkeakouluun!

  • Hae itsellesi Oulun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnus ja salasana.
  • Kirjaudu Oamkin sähköpostiin ja Moodle-oppimisympäristöön.
  • Tarkista opintojaksosi ajat Lukkarikoneesta. 
  • Tutustu huolellisesti alla oleviin materiaaleihin.

Hae students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta aikaisintaan seuraavana päivänä tämän infon saamisesta.Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, oppimisympäristö Moodleen ja opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: ict@oulu.fi / 0294 483 124.

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi. Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin MS:n pilvipalveluihin.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen.

Lukkarikone
Lukkarikoneesta löydät opintojen aika- ja paikkatiedot sekä mahdolliset linkit etäyhteyksiin (etälinkit löytyvät myös Moodle-alustalta). Mikäli lukujärjestyksessä ei näy tunteja opintojaksollesi, opintojakso toteutuu verkko-opintoina. Seuraa siinä tapauksessa Oamkin students-sähköpostiasi, jotta saat opettajan lähettämän opintojaksoinfon ja liity opintojakson Moodle-alustalle. Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa jaksoittain

Verkko-oppimisympäristö Moodle
Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea materiaalien ja tehtävien välitykseen. Joillakin opintojaksoilla rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kurssiavainta, jonka saat opintojakson opettajalta.

Huom! Käy kirjautumassa Moodleen heti Oamkin käyttäjätunnukset haettuasi.

Peppi
Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Peppiä käytät pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun ja opintosuoritusotteen tulostamiseen. Pepistä voit tallentaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen. Omat ilmoittautumisesi ja opintojaksojesi toteutuskoodit näet Pepistä HOPS-osion välilehdeltä ”Ilmoittautumiset”.

Ilmoittautumisten perumiset tulee tehdä aina osoitteeseen avoinamk@oulu.fi

Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse tallentaa ja tarvittaessa tulostaa sähköisesti allekirjoitetun otteen Pepistä (Tilaukset -välilehti).

Pepin Tilaukset -välilehdeltä saat tallennettua itsellesi myös opiskelutodistuksen. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös Koulutuspalveluista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@oulu.fi

Opintojakson sisältöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä opintojakson opettajaan. Opettajatiedot näet Lukkarikoneesta. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Hallinnollisissa asioissa voit ottaa yhteyttä: avoinamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12-15).