Tervetuloa aloittamaan Oamk Highway -opintokokonaisuus!

Olet ilmoittautunut avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin seuraavalle opintokokonaisuudelle:

Oamk Highway -opinnot (15 op)

Kaikki opinnot voi suorittaa verkossa. 

Hae itsellesi students-käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta aikaisintaan seuraavana päivänä tämän infon saamisesta.
Tunnuksella pääset kaikkiin Oamkissa käytössä oleviin sähköisiin järjestelmiin kuten opiskelijasähköpostiin, opiskelijaintra Oivaan, oppimisympäristö Moodleen, opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin ja Tuudo-mobiilisovellukseen.

Mikäli et saa haettua tunnuksia Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta, otathan yhteyttä ICT-palveluihin: helpdesk@oamk.fi / 0294 483 124.

Sähköpostisi sijaitsevat Microsoft Office 365 -pilvipalvelussa. Sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjätunnus@students.oamk.fi. Kirjautuessasi sähköpostiisi, laita käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteesi muodossa käyttäjätunnus@students.oamk.fi (esim. v0vepi99(at)students.oamk.fi). Anna sitten salasanasi sille varattuun kenttään. Yläpalkin linkkien kautta pääset käsiksi muihin Microsoftin pilvipalveluihin.

Oamkissa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.

Sinun tulee lukea Oamkin sähköpostia säännöllisesti. Opettajat käyttävät Oivaa ja opiskelusähköpostia tiedottamiseen. Jos käytät ensisijaisesti jotain muuta sähköpostiosoitetta, voit ohjata opiskelusähköpostisi ko. osoitteeseen. Ohje sähköpostin edelleenlähetykseen.

Lukkarikone
Lukkarikoneesta löydät opintojen aika- ja paikkatiedot sekä mahdolliset linkit etäyhteyksiin (etälinkit löytyvät myös Moodle-alustalta).
Mikäli lukujärjestyksessä ei näy tunteja opintojaksollesi, opintojakso toteutuu verkko-opintoina. Seuraa siinä tapauksessa Oamkin students-sähköpostiasi, jotta saat opettajan lähettämän opintojaksoinfon ja liity opintojakson Moodle-alustalle. Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa jaksoittain

Tuudo
Tuudo on ilmainen mobiilisovellus, josta löytyy muuan muassa opiskelijan oma lukujärjestys, opintojaksoilmoittautumiset ja lounaslistat. Tuudoon kirjaudutaan students-tunnuksilla. Lisätietoja Tuudosta.

Opiskelijaintra Oiva
Opiskelijaintra Oiva on tiedotuskanava opintoihin liittyvissä asioissa. Oivan kautta pääset seuraamaan ajankohtaisia asioita ja käyttämään opinoissa tarvitsemiasi palveluita. Opiskelijaintrasta sinun tulee seurata Uutisvirran tiedotteita. Käythän tarkistamassa Uutisvirta-palstan pika-asetuksista, että saat Uutisvirtaan opiskelemasi alan (esim. tekn, liike, sote) opiskelijoille suunnatut tiedotteet. Pääset asetuksiin Oivan etusivun Uutisvirta-osion ”mutterin” kuvasta. Asetuksista voit myös piilottaa Uutisvirran kategorioita ja lyhentää näin Uutisvirtaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodle
Oamkin opintojaksoilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea (oamk.fi/moodle) materiaalien ja tehtävien välitykseen. Joillakin opintojaksoilla rekisteröitymisen yhteydessä kysytään kurssiavainta, jonka saat opintojakson opettajalta. 
Huom! Käy kirjautumassa Moodleen heti Oamkin käyttäjätunnukset haettuasi.

Peppi
Peppi on Oamkissa käytössä oleva opiskelijahallintajärjestelmä. Avoimen opiskelijana käytät Peppiä pääasiassa vain opintosuoritustesi selailuun ja opintosuoritusotteen tulostamiseen. Pepistä voi tulostaa myös sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen. Omat ilmoittautumisesi ja opintojaksojesi toteutuskoodit näet Pepistä HOPS-osion välilehdeltä ”Ilmoittautumiset”.

Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi, ilmoita perumisesta osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi.

Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse tulostaa Pepistä sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelijatodistuksenTilaukset-ohjeistus. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen 2.aste-oamk@oulu.fi

Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta 2.aste-oamk@oulu.fi.

Tutustuthan huolellisesti avoimen opiskelijan oppaaseen. Oppaasta löydät lisätietoa muun muassa opintojen arvioinnista ja kirjastopalveluista.

Opinto-oppaassa on asiaa opinnoista, opiskelusta, ohjauksesta ja palveluista. Etusivulle on koottu linkit opiskelijan keskeisimpiin sähköisiin työkaluihin (Oiva, Peppi, Lukkarikone, Exam, Moodle, Office 365 sähköposti).

Tarvittaessa voit olla yhteydessä Titta Järveläiseen (titta.jarvelainen@oamk.fi / 040 1821492).

Avoimen ammattikorkeakoulun käytänteisiin liittyvissä kysymyksissä (esim. ilmoittautuminen, peruminen, todistukset) voit olla yhteydessä avoimen ammattikorkeakoulun koulutuspalveluihin: 2.aste-oamk@oulu.fi, 029 448 9213 (puhelinpalveluaika ti ja to pääsääntöisesti klo 12–15). Lisätietoa Oamk Highwayn nettisivuilta.

Opiskeluiloa ja menestystä opintoihisi!

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway-erillishaussa. Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. 

Mikäli hakija hakee suomenkieliseen koulutukseen, mutta hakijan koulusivistyskieli* ei ole suomi, hakijan kielitaito testataan Oamkissa erillisellä kielitaitokokeella. Kielitaitokokeen sijaan voidaan hyväksyä suoritus Yleisestä kielitutkinnosta (YKI) vähintään keskitason tutkinnot (tasot 3-4) (B1-B2) kaikilta osa-alueilta tai Valtionhallinnon kielitutkinto, josta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso.

*Koulusivistyskielellä tarkoitetaan peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana. Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:

• kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä

• kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa. (A 481/2003 § 20.)

Huomaathan, että Oamk Highway -opiskelijana haet tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highwayn erillishaussa. Halutessasi voit hakea myös yhteishaussa, mutta silloin opiskelupaikka ei ole varmistettu, kuten Oamk Highway erillishaussa. Yhteishaussa hakiessasi osallistut tavalliseen yhteishaun valintatapoihin.

Opiskelupaikkaa tulee hakea:
Oamk Highwayn erillishaussa keväällä: opinnot alkavat syksyllä.
Oamk Highway erillishaussa syksyllä: opinnot alkavat keväällä.

Ensimmäisen vuoden poissaolo on mahdollista vain lakisääteisestä syystä.

Vaadittu pohjakoulutus ja Oamk Highway -opintokokonaisuus tulee olla suoritettuna 8.6.2024 mennessä. 

Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Kevään 2024 haku tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway -opintokokonaisuuden ja toisen asteen koulutuksen perusteella järjestetään Opintopolussa 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15.00.

Katso tästä ohjevideo, jolla löydät esim. Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelman ja Oamk Highway-erillishaun Opintopolusta.