Skip to content

Rokka – rohkeutta yhteistoiminnalliseen robotiikkaan

01.3.2019 - 31.5.2022

Tekniikan alat

Rokka – rohkeutta yhteistoiminnalliseen robotiikkaan -hanke parantaa yritysten sekä opetus- ja tutkimushenkilöstön tietoisuutta ja perusosaamista yhteistoiminnallisesta robotiikasta ja joustavasta automaatiosta toteuttamalla digitaalisen, korkeakoulutukseen soveltuvan kurssitarjottimen.

Rokka-hanke yhdistää lean robotics -ajattelun yhteistoiminnalliseen robotiikkaan. Lean robotics -ajattelulla tarkoitetaan systemaattista tapaa robottien hyödyntämiseen tuotannossa aina suunnittelusta integraatioon ja operatiiviseen toimintaan.

Koulutamme yhteistyörobotiikan käyttöön

Johdatus robotiikkaan -kurssi on suunnattu yhteistyörobotiikan perusosaamisen saavuttamiseksi Pohjois-Pohjanmaan alueen opetus- ja tutkimushenkilöstölle sekä pk-yrityksille.

Kurssilla tutustutaan teollisuusrobotiikkaan ja cobotteihin, lean-robotiikkaan ja robotin ohjelmointiin. Kurssi sisältää itseopiskeltavan luentomateriaalin ja siihen liittyviä tehtäviä sekä käytännön harjoituksia Oamkin robotiikkalaboratoriossa. Kurssi on verkkokurssi, jolle voit ilmoittautua joustavasti, vaikka se olisikin jo alkanut.

Opiskelijoille tarjoamme Cobotit tutuiksi -kurssin, joka tarjoaa kaikille yhteistoiminnallisesta robotiikasta kiinnostuneille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua laitteiden käyttöön ja niiden ohjelmointiin. Kurssista saat hyvän ponnahduslaudan jatkokoulutuksen valintaan.

Järjestämme myös pilottikoulutuksia eri kohderyhmille. Osan koulutusmateriaaleista teemme englanniksi.

Hanke toteutetaan 1.3.2019–31.5.2022 välisenä aikana. Hankkeen päätoteuttaja on Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk). Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020- ja Euroopan sosiaalirahastosta.