Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit

Tervetuloa ilmastokahveille kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista ilmasto- ja ympäristöaiheista! Ilmastokahvit ovat maksuton ja kaikille avoin tapahtumasarja. Torstaina 30.9.21 klo 14-15 Ilmastokahvien teemana on Nuoret ilmastoratkaisijoina. Verkkotilaisuudessa kuulet nuorten ilmastotyöstä ja vaikuttamismahdollisuuksista paikallistasolla.

Tilaisuuden järjestää YK:n kestävän kehityksen Nuorten Agenda 2030 yhteistyössä COAST- ja Canemure-hankkeiden kanssa. Ilmoittaudu mukaan 28.9.21 mennessä. Ohjelma ja ilmoittautuminen

 

20.10.21 Ilmastokahveja isännöi Luonnonvarakeskus teemalla: Mannaa ja melua maankäytöstä. Lisätietoa tulossa!

 

Ensimmäiset kahvit järjestettiin verkossa 19.5.21 teemalla: Millä liikut ilmastoystävällisesti?

1.9.21 isäntänä toimi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aiheenaan: Energiamurros ja tulevaisuuden fossiilivapaa yhteiskunta

Tulevia yhteistyötahoja Ilmastokahvien järjestämisessä ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Suomen ympäristökeskus, Oulun kauppakamarin ilmastojaosto ja alueellinen energianeuvonta.

Aika toimia -Pohjoisen ilmastopäivä 5.10.21

Pohjoisen ilmastopäivässä haetaan yhdessä konkreettisia ideoita, millaisia ilmasto- ja ympäristötekoja tulisi rahoittaa tulevalla ohjelmakaudella. Paikalla on alan huippuasiantuntijoita (mm. Esko Valtaoja, Saara Lilja), rahoittajia sekä hankkeiden toteuttajia. Tule mukaan ja vaikuta tulevaisuuteen! Paikkana toimii Tullisali Oulussa ja tapahtumaan voi osallistua myös etänä. Ohjelma ja ilmoittautuminen

Valtakunnalliset tilaisuudet

Hiilineutraali-webinaarisarja

Canemure-hanke tarjoaa kaikille avoimen Hiilineutraali-webinaarisarjan, jossa alan asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillintään liittyviin kysymyksiin.

  • 21.9.2021 15-16 Ratkaisuja vähähiiliseen rakentamiseen

Teams-linkki, esitysten lisätiedot ja materiaalit

 

Hiilineutraalisuomi.fi -sivuilla on runsaasti materiaalia ajankohtaisiin ilmastotoimenpiteisiin liittyen. Oamkin Canemure-hanke vie Pohjois-Pohjanmaan teemoja eteenpäin monimuotoisessa yhteistyössä. Mikäli sinulla on suunnitelmia uusiin ympäristöhankkeisiin, koulutukseen ja tapahtumiin liittyen, ota yhteys hankkeen henkilökuntaan. 

Suomen ympäristökeskus on julkaissut uuden työkalun kuntien kasvihuonekaasupäästöjen vähennysten suunnitteluun. Canemure-hankkeen henkilökunnan kautta on mahdollista saada maksutonta opastusta käyttöön. 

Syken päästövähennystyökalu

Canemure-hankkeen yhteystiedot

 

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla voidaan tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja. Lue lisää 

Kuntapäättäjän työkalut kunnan hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseksi -webinaari 14.10.21

Webinaarissa tuoreet kuntapäättäjät ja kuntien virkamiehet saavat vastauksia seuraaviin keskeisiin energia- ja ilmastotyön kysymyksiin:

  1. Mitä juuri minä voin kuntapäättäjänä tehdä hiilineutraaliustavoitteen eteen?
  2. Millaisia positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia energia- ja ilmastotyöllä on kuntatalouteen?
  3. Mitä muita positiivisia vaikutuksia toimilla on kuntaan?

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Työ- ja elinkeinoministeriön ohjaama ja rahoittama KEINO-osaamiskeskus (Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus) tukee ja auttaa julkisia hankkijoita kestävien julkisten hankintojen kehittämisessä. Lue lisää