Kulttuurin osasto juhlii 20v juhlavuottaan

Nyt on syytä juhlaan! Kulttuurin osasto juhlistaa merkkivuottaan erilaisin yleisötilaisuuksin kautta koko lukuvuoden 2019–2020. Luvassa on mm. tanssia, oopperaa, jameja, dokumenttielokuvia, animaatiota, applikaatioita, varjoja ja ennen kaikkea valoa.

Virallinen juhlavuoden ohjelma tullaan päivittämään tälle sivulle syksyn 2019 aikana.

Juhlavuoden taustaa

Vuonna 1996 perustettu Oulun ammattikorkeakoulu sai kolme vuotta myöhemmin lisää väriä musiikin ja tanssinopettajan koulutusohjelmien käynnistyttyä Kulttuurialan yksikössä. Viestinnän koulutus alkoi vuosituhannen vaihduttua, joten Kulttuurin osastolla on nyt juuri alkaneena lukuvuonna 2019–2020 syytä juhlaan: Oamkin kulttuurialan koulutus täyttää 20 vuotta.

Oamkin Kulttuurin osasto on alueella näkyvä ja kuuluva toimija, ja vuosien varrella valmistuneet kulttuurialan ammattilaiset ovatkin integroituneet kattavasti alan yrityksiin, julkiselle sektorille ja erilaisiin tapahtumiin sekä Pohjois-Pohjanmaan alueella että valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin.

Haikein, mutta samalla päättäväisin mielin Kulttuurin osasto ja suurin osa Oamkin toiminnasta valmistautuu suureen tilamuutokseen. Vuonna 2005 käyttöön otetut kulttuurin tilat Kotkantien kampuksella Kaukovainiolla on pian aika hyvästellä ja suunnata kohti yhteistyötä Oulun yliopiston kanssa entistä isompaan toimintaympäristöön. Ensi lukuvuoden alussa syksyllä 2020 Oamk jatkaa toimintaansa nykypäiväisissä ja tehokkaissa monikäyttötiloissa Linnanmaalla.

Kulttuurialan koulutus on ollut valtakunnallisesti tarkastelun alla koko olemassa olonsa ajan. Nousuja ja tuhoja ovat vuosien varrella kokeneet mm. kirkkomusiikin ja mediatuottajien koulutukset. Tuoreita avauksia ovat kulttuurialan master-tutkinnot: Master´s Degree in Education Entrepreneurship, Kulttuurituottaminen ja luova talous sekä Taiteen tekijä ja kehittäjä. Kulttuurialan hanketoiminta on ollut vahvaa keskittyen viime vuosina luovien alojen yrittäjyyteen, pedagogiseen kehittämiseen, digitalisaatioon ja uusiin tapoihin välittää kulttuuria erilaisille kohderyhmille, erityisesti musiikin ja tanssin etä- ja verkko-opetuksen kehittämiseen ja pelialaan.

Ohjelma

Tulossa syksyllä 2019.

2019

2020:

  • Musiikkia! -iltapäivämatineat keväällä 2020
  • 6.-7.5. Tanssia!
  • 8.5. Viestinnän Showtime
  • 5.6.2020 Oamkin valmistujaiset