Alumnisuhteet

Alumnitoimintamme tarkoituksena on auttaa yli 20 000 Oamkista valmistunutta alumnia menestymään työelämässä sekä hyödyntää heidän kokemustaan ja osaamistaan koulutuksessa ja tutkimuksessa. Tarjoamme valmistuneille opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa verkostojaan sekä pitää yhteyttä entiseen opinahjoon, opettajiin ja opiskelutovereihin. Alumnina voit ylläpitää ja kehittää osaamistasi työelämässä koulutuksilla, joita tarjoamme. Järjestämme vuosittain alumneille suunnattuja tapahtumia. Lisäksi viihtyisistä vapaa-ajan tapahtumista ja verkostoitumisesta vastaa Oamkin Alumnit ry, jonka kanssa teemme aktiivista yhteistyötä.

Alumnitoiminnan kautta saat

  • Tietoa jatko- ja täydennyskoulutusmahdollisuuksista
  • Kutsut alumni- ja verkostoitumistapahtumiin
  • Mahdollisuuden kertoa työstäsi ja opinnoistasi vierailevana luennoitsijana
  • Yhteyden opiskelijoihin, jotta voit tarjota heille mahdollisia opinnäytetöitä, harjoittelupaikkoja tai projekteja
  • Kontaktit laajaan verkostoon, jossa on eri alojen asiantuntijoita
  • Mahdollisuuden kehittää Oamkin koulutusta ja toimintaa

 

 
 

Alumnijuhla 2.12.

Lämpimästi tervetuloa Alumnijuhlaan 2020! Tapahtuma järjestetään suorana verkkolähetyksenä keskiviikkona 2.12. kello 18–19. Julkistamme tapahtumassa, kuka on Oamkin vuoden 2020 alumni. Kuulemme myös entisen jääkiekkoilijan Lasse Kukkosen puheen itsensä tuntemisesta ja omien unelmien saavuttamisesta. Lue lisää juhlasta.

Toiminta

Alumnitoiminta luo aktiivisen yhteistyöverkoston alumnien, opiskelijoiden, alumniyhdistyksen ja koulutuksen kehittäjien välille. Yhteistyössä syntyy loistava väylä työelämäyhteistyöhön ja työelämän tarpeet kehittävät koulutustamme. Alumnitoiminta edistää myös Oamkin koulutuksen tunnettuutta.

Puhujapankki

Tule mukaan alumnipuhujapankkiimme. Tämän pankin kautta opettajamme voivat etsiä sopivia puhujia opintojaksoille, tapahtumiin, seminaareihin sekä koulutuksiin. Aikataulut ja aiheet katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Mentorointi

Onko sinulla syvempää osaamista ja kokemusta omalta alastasi? Haluatko auttaa opiskeljoitamme eteenpäin tulevalla urallaan? Tule mukaan Oamkin alumnimentori-toimintaan. Alumnimentori on joko opiskelijaryhmän tai yksittäisen opiskelijan kirittäjä, joka auttaa osaamisen siirtymistä seuraavalle tasolle.

Verkostoituminen

Alumnitoiminta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden laajentaa omia verkostoja ja tavata uusia eri alojen ammattilaisia. Tule mukaan alumnitapahtumiin ja lisää alumnitietosi myös LinkedIn-palveluun.

Jaamme LinkedIinissä tietoa koulutuksistamme, asiantuntija-artikkeleita sekä uutisia.  

Kehitä ammattitaitoasi

Oletko kiinnostunut kehittämään ammattitaitoasi eteenpäin? Erikoistumis- ja täydennyskoulutus on erinomainen tapa vahvistaa omaa osaamista. Järjestämme useita koulutuksia vuosittain yhdessä työelämän kanssa. Ammatillinen opettajakorkeakoulu puolestaan antaa mahdollisuuden suunnata uraa myös opettamisen puolelle.

Kuulemme mielellämme, millaisia täydennys- tai lisäopintotoiveita sinulla on meille.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit

Oulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumniverkostoon kuuluu opettajakorkeakoulun toimijoita sekä opettajiksi valmistuneita. Liittymällä alumniverkostoon kuulet Amokin ajankohtaisista tapahtumista, saat tietoa erilaisista opetuksen ja oppimisen hyvistä käytänteistä ja ideoita oman opetuksesi kehittämiseen.

Täytettyäsi lomakkeen sinulle lähetetään sähköpostitse opettajakorkeakoulun alumni-intran tunnus ja salasana. Alumni-intran avulla voit pitää muun muassa omat yhteystietosi ajan tasalla. Verkoston jäsenille toimitetaan myös neljä kertaa vuodessa Ammatillisen opettajakorkeakoulun uutiskirje.

Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit pitävät yhteyttä yllä Facebookissa. Liity mukaan ryhmään!

Amokin Alumnikanava »

Vuoden alumni

Oamk valitsee joka vuosi Vuoden alumnin, joka on toiminnallaan luonut positiivista kuvaa ammattikorkeakoulusta. Vuoden alumni on edustustehtävä, joten hänet kutsutaan seuraavan vuoden ajan kunniavieraana Oamkin tilaisuuksiin. Hän voi olla mukana opiskelija- ja alumnirekrytoinnissa sekä lehtijutuissa. Vuoden alumni toimii Oamkin edustajana.

Vuoden 2019 alumni: Karoliina Korhonen

Finnish Nigtmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen on Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) vuoden 2019 alumni. Korhonen loi sarjakuvan opiskellessaan medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Sarjakuvasta tuli nopeasti kansainvälinen viraali-ilmiö heti ensimmäisten strippien ilmestyttyä.

Finnish Nightmares käsittelee humoristisesti suomalaisiin liitettyjä stereotypioita. Korhonen on tuonut Oamkia haastatteluissaan positiivisella tavalla esille. Sarjakuva puolestaan on tehnyt Suomea positiivisella tavalla tunnetuksi maailmalla. Kirjoja on käännetty englannin lisäksi ainakin japaniksi, kiinaksi ja koreaksi. Brittilehti Guardianin mukaan Kiinassa sarjakuvan suosio on niin suurta, että mandariinikiinaan on luotu jopa uusi sana jingfen, joka tarkoittaa henkistä suomalaista.

Vuoden alumni 2018: Kari Kokko / Vuoden alumni 2017: Ville Mankkinen / Vuoden alumni 2016: Liisa Konttuuri-Paasikko / Vuoden alumni 2015: Asmo Saloranta / Vuoden alumni 2014: Mikko Sortti / Vuoden alumni 2013: Rita Porkka / Vuoden alumni 2012: Joni Pakanen / Vuoden alumni 2011: Teemu Vähä / Vuoden alumni 2010: Tony Manninen / Vuoden alumni 2009: Sanna Hirvaskari

Oamkin Alumnit ry

Oulun ammattikorkeakoulun Alumnit ry on Oamkista valmistuneiden ja siellä työskentelevien oma yhdistys, joka on toiminut vuodesta 2004. Yhdistys järjestää säännöllisesti tilaisuuksia ja illanviettoja, jotka edistävät alumnien yhteydenpitoa. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Oamkin ja sen opiskelijakunta OSAKOn sekä työelämän sidosryhmien kanssa.

Kun liityt jäseneksi, saat mahdollisuuden osallistua yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja pääset verkostoitumaan muiden alumnien kanssa. Liittyminen on ilmaista. Tutustu alumniyhdistykseen ja tule mukaan verkostoitumaan!