Alumnisuhteet

Alumnitoimintamme tarkoituksena on auttaa yli 28 000 Oamkista valmistunutta alumnia menestymään työelämässä sekä hyödyntää heidän kokemustaan ja osaamistaan koulutuksessa ja tutkimuksessa. Tarjoamme valmistuneille opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa verkostojaan sekä pitää yhteyttä entiseen opinahjoon, opettajiin ja opiskelutovereihin. Alumnina voit ylläpitää ja kehittää osaamistasi työelämässä koulutuksilla, joita tarjoamme. Järjestämme vuosittain alumneille suunnattuja tapahtumia. 

Alumnitoiminnan kautta saat

 • Tietoa jatko- ja täydennyskoulutusmahdollisuuksista
 • Kutsut alumni- ja verkostoitumistapahtumiin
 • Mahdollisuuden kertoa työstäsi ja opinnoistasi vierailevana luennoitsijana
 • Yhteyden opiskelijoihin, jotta voit tarjota heille mahdollisia opinnäytetöitä, harjoittelupaikkoja tai projekteja
 • Kontaktit laajaan verkostoon, jossa on eri alojen asiantuntijoita
 • Mahdollisuuden kehittää Oamkin koulutusta ja toimintaa

Toiminta

Alumnitoiminta luo aktiivisen yhteistyöverkoston alumnien, opiskelijoiden ja koulutuksen kehittäjien välille. Yhteistyössä syntyy loistava väylä työelämäyhteistyöhön ja työelämän tarpeet kehittävät koulutustamme. Alumnitoiminta edistää myös Oamkin koulutuksen tunnettuutta.

Alumnineuvottelukunta

Olemme perustaneet keväällä 2022 alumnineuvottelukunnan. Sen tehtävänä on muun muassa tuoda näkemyksiä toimintamme kehittämiseen työelämän näkökulmasta. Kahdesti vuodessa kokoontuvan neuvottelukunnan jäsenet ovat eri koulutusaloilta valmistuneita alumnejamme, jotka ovat omassa organisaatiossaan johtajina tai suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Alumnineuvottelukunnan 2022 – 2023 jäsenet ovat seuraavat:

 • toiminnanjohtaja Hanne Hurskainen, MTK, Pohjois-Suomi, puheenjohtaja
 • varatoimitusjohtaja Kari Kokko, Elvak
 • toimitusjohtaja Reima Loukkola, Arina
 • CEO Mikko Pohjola, Saha Prod
 • toimitusjohtaja Mikko Veijola, Taitonetti
 • ensihoitopäällikkö, pohjoinen vastuuyksikkö Ari Ehrola, PPSHP, vuoden 2021 alumnimme
 • kansanedustaja Merja Kyllönen, eduskunta

Puhujapankki

Tule mukaan alumnipuhujapankkiimme. Tämän pankin kautta opettajamme voivat etsiä sopivia puhujia opintojaksoille, tapahtumiin, seminaareihin sekä koulutuksiin. Aikataulut ja aiheet katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Mentorointi

Onko sinulla syvempää osaamista ja kokemusta omalta alastasi? Haluatko auttaa opiskeljoitamme eteenpäin tulevalla urallaan? Tule mukaan Oamkin alumnimentori-toimintaan. Alumnimentori on joko opiskelijaryhmän tai yksittäisen opiskelijan kirittäjä, joka auttaa osaamisen siirtymistä seuraavalle tasolle.

Verkostoituminen

Alumnitoiminta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden laajentaa omia verkostoja ja tavata uusia eri alojen ammattilaisia. Tule mukaan alumnitapahtumiin ja lisää alumnitietosi myös LinkedIn-palveluun.

Jaamme LinkedIinissä tietoa koulutuksistamme, asiantuntija-artikkeleita sekä uutisia.  Meillä on tällä hetkellä LinkedInissä Informaatioteknologian, tekniikan ja luonnonvara-alan alumneille osoitetut alakohtaiset alumnisivut. 

Kehitä ammattitaitoasi

Oletko kiinnostunut kehittämään ammattitaitoasi eteenpäin? Erikoistumis- ja täydennyskoulutus on erinomainen tapa vahvistaa omaa osaamista. Järjestämme useita koulutuksia vuosittain yhdessä työelämän kanssa. Ammatillinen opettajakorkeakoulu puolestaan antaa mahdollisuuden suunnata uraa myös opettamisen puolelle.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on työelämälähtöinen ylempi korkeakoulututkinto, jonka voit suorittaa pääosin verkossa. Ylempi AMK-tutkinto antaa sinulle saman kelpoisuuden kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Kuulemme mielellämme, millaisia täydennys- tai lisäopintotoiveita sinulla on meille. Katsastathan myös avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonnan.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit

Oulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumniverkostoon kuuluu opettajakorkeakoulun toimijoita sekä opettajiksi valmistuneita. Liittymällä alumniverkostoon kuulet Amokin ajankohtaisista tapahtumista, saat tietoa erilaisista opetuksen ja oppimisen hyvistä käytänteistä ja ideoita oman opetuksesi kehittämiseen.

Täytettyäsi lomakkeen sinulle lähetetään sähköpostitse opettajakorkeakoulun alumni-intran tunnus ja salasana. Alumni-intran avulla voit pitää muun muassa omat yhteystietosi ajan tasalla. Verkoston jäsenille toimitetaan myös neljä kertaa vuodessa Ammatillisen opettajakorkeakoulun uutiskirje.

Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit pitävät yhteyttä yllä Facebookissa. Liity mukaan ryhmään!

Amokin Alumnikanava »

Vuoden alumni

Oamk valitsee joka vuosi Vuoden alumnin, joka on toiminnallaan luonut positiivista kuvaa ammattikorkeakoulusta. Vuoden alumni on edustustehtävä, joten hänet kutsutaan seuraavan vuoden ajan kunniavieraana Oamkin tilaisuuksiin. Hän voi olla mukana opiskelija- ja alumnirekrytoinnissa sekä lehtijutuissa. Vuoden alumni toimii Oamkin edustajana.

Vuoden 2021 alumni: Ari Ehrola

Ensihoitoalalle Oamkista ponnistanut Ari Ehrola valittiin Oamkin vuoden 2021 alumniksi. Ari on tehnyt pitkään tiivistä yhteistyötä Oamkin kanssa ja ollut muun muassa mukana suunnittelemassa akuutti- ja ensihoidon kehittämisen ja johtamisen tutkinto-ohjelmaa. Ari valmistui Oamkista ensihoitajaksi vuonna 2004. Valmistumisensa jälkeen hän on luonut uraansa erilaisissa tehtävissä ensihoitoalalla ja kartuttanut osaamistaan käymällä Oamkissa myös simulaatio-ohjaajan koulutuksen ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

– Valinta tuli minulle täysin yllätyksenä, mutta tietysti tällaisen tunnustuksen ottaa nöyrin ja kiitollisin mielin vastaan, Oamkin vuoden alumni Ari Ehrola sanoo.

– Minulla on opinnoistani Oamkissa vain hyviä muistoja. Ensihoitajaopinnoissa pidin todella paljon yhteisöllisyydestä ja opintojen käytännönläheisyydestä. YAMK-opinnoissa puolestaan oli hienoa, että pystyin soveltamaan lähes kaikkien opintojaksojen tehtävät työni ja työpaikkani hyväksi.

Vuoden 2021 alumni: Ari Ehrola

Vuoden 2020 alumni: Design liike Kuren perustajat: Hannu Laukkanen, Emma Pakanen ja Jenni Santaniemi / Vuoden 2019 alumni: Karoliina Korhonen / Vuoden alumni 2018: Kari Kokko / Vuoden alumni 2017: Ville Mankkinen / Vuoden alumni 2016: Liisa Konttuuri-Paasikko / Vuoden alumni 2015: Asmo Saloranta / Vuoden alumni 2014: Mikko Sortti / Vuoden alumni 2013: Rita Porkka / Vuoden alumni 2012: Joni Pakanen / Vuoden alumni 2011: Teemu Vähä / Vuoden alumni 2010: Tony Manninen / Vuoden alumni 2009: Sanna Hirvaskari