Oamkin kliinisen optometrian ylempi AMK-tutkinto palkittiin Vuoden Näkötekona

Julkaistu: 27.4.2021 klo 15:45 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkekaoulun kliinisen optometrian ylempi AMK-tutkinto-ohjelma on palkittu Vuoden Näköteko -tunnustuksella. Syksyllä 2020 alkanut uusi on Suomen ensimmäinen kliinisen optometrian YAMK-tutkinto-ohjelma, joka edistää suomalaista silmäterveydenhuoltoa ja optometrian osaamista.

NÄE ry ja alan raati perustelee valintaa näin:

”Oulun Ammattikorkeakoulu on jatkanut rohkeaa panostustaan optometrian tutkinto-ohjelmiensa kehittämiseen aloittamalla Suomessa ensimmäisenä kliinisen optometrian maisteritasoisen tutkinto-ohjelman syksyllä 2020. Tutkinto on tarkoitettu paitsi suomalaisille optometristi AMK-tutkinnon suorittaneille, myös kansainvälisille jatko-opiskelijoille. Tutkinto-ohjelma on sisällöltään kunnianhimoinen ja eteenpäin katsova. Siinä on erityisesti huomioitu ikääntyvän väestön silmäterveydenhuollon osaamiselle ja työnjaolle jatkossa asettamat haasteet. OAMK ja sen johto ovat sitoutuneesti ja määrätietoisesti vieneet uuden tutkinnon valmistelusta toteutukseen – suomalaisten ja suomalaisen kliinisen optometrian tutkimuksen hyväksi.”

Lue lisää NÄE ry:n sivulta.

Yliopettaja Robert Andersson (vas.) on kliinisen optometrian tutkinnon suunnittelija ja lehtori Tuomas Juustila (oik.) on auttanut käytännön toteutuksen järjestelyissä. Juustila valittiin juuri Vuoden 2020 optikoksi.