Oamk alkaa kouluttaa kansainvälisiä kestävän kehityksen osaajia teollisuuteen ja tuotekehitykseen

Julkaistu: 10.10.2022 klo 09:50 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) uudessa englanninkielisessä konetekniikan tutkinto-ohjelmassa voi opiskella kestävän kehityksen osaajaksi teollisuuteen ja tuotekehityksen etulinjaan. Syksyllä 2023 alkavan tutkinto-ohjelman painopisteinä ovat vastuullisuus ja kestävä kehitys. Konetekniikka on keskeisessä roolissa sekä energiantuotannossa että -kulutuksessa samoin kuin raaka-aineiden tehokkaassa käytössä.

Mechanical Engineering, Sustainable Product Development -tutkinto-ohjelmasta valmistuu konetekniikan insinöörejä, jotka osaavat suunnitella älykkäitä ja ympäristötietoisia tuotteita ja palveluita. Oamkin Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikön johtaja Ville Isoherrasen mukaan uusi tutkinto-ohjelma on uutta koko Pohjois-Suomessa. Myös Oulun seudun yrityselämä hyötyy kansainvälisestä tutkinto-ohjelmasta.

– Kestävän kehityksen teema on tärkeä osa tulevaisuuden laitteiden suunnittelua. Esimerkiksi uusiutuvat materiaalit, rakenteiden keventäminen sekä vähähiiliset valmistusmenetelmät ovat niitä osaamisalueita, joiden kautta konetekniikan insinöörit muuttavat maailmaa paremmaksi.

Tutkinto-ohjelmasta valmistuu osaajia ennen kaikkea paikallisen yrityselämän tarpeisiin. Tutkintovastaava Annukka Tyni kertoo, että koulutus avaa myös alueen yrityksille mahdollisuuksia saada kansainvälistä työvoimaa.

– Tärkeä osa opintoja on alueen yritysten kanssa tehtävät tuotekehitysprojektit, joissa opiskelijat ovat merkittävässä roolissa. Opintoihin kuuluu myös harjoittelujaksoja ja opinnäytetyö, jotka yhdessä mahdollistavat verkostojen rakentamisen alueen yrityksiin jo opiskelujen aikana, Tyni toteaa.

Mechanical Engineering, Sustainable Product Development (BEng) on nelivuotinen, 240 opintopisteen laajuinen tutkinto-ohjelma. Opiskelemaan haetaan erillishaussa 10.–31.10. ja kevään 2023 ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Erillishaussa 10.–31.10. voi hakea myös Oamkin Information Technology -tutkinto-ohjelmaan.

Lisätietoja:

Yksikönjohtaja, Tekniikka ja luonnonvara-ala
Ville Isoherranen
050 430 7761
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutkintovastaava, Mechanical Engineering, Sustainable Product Development
Annukka Tyni
040 149 5329
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa erillishaussa olevista koulutuksista: oamk.fi/koulutus