Mitta Oy ostaa Oamkin rakennuslaboratorion testaus- ja laboratoriopalvelun

Julkaistu: 18.10.2021 klo 15:06 Tiedotteet medialle

Mitta Oy on ostanut Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) rakennuslaboratorion testaus- ja laboratoriopalvelun. Kauppa allekirjoitettiin 18.10.2021.

Liiketoimintakaupan myötä Oamkin betonilaboratorion kolme (3) asiantuntijaa siirtyvät Mitta Oy:öön vanhoina työntekijöinä ja jatkavat entisissä tehtävissään. Lisäksi he jatkavat opetustoiminnan avustamista yhdessä Oamkin opetushenkilökunnan kanssa.

– Oamk selvitti mahdollisuuksia järjestää laboratorio-opetus yhteistyössä yrityksen kanssa sekä vaihtoehtoja, miten testaustoiminta saadaan säilytettyä erityisesti Pohjois-Suomessa. Neuvottelujen myötä Mitta Oy valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, Oamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heidi Fagerholm kertoo.

– Tämä on meille ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää koulu- ja yritysmaailman yhteistyö. Mitta mahdollistaa opiskelijoille tarjottavan oppiympäristön monipuolisen kehittämisen. Meille on kunniakasta olla osallisena opiskelijoiden, tulevien ammattilaisten, kouluttamisessa yhdessä Oamkin kanssa. Kaupan myötä saimme yhtiöömme pitkäaikaista betoniteknologian asiantuntijuutta oman osaamisemme rinnalle. Tavoitteenamme on saada siirrettyä kaikki se tieto, osaaminen ja kokemus Mitan käyttöön tulevien vuosien aikana, Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska iloitsee.

Lisätietoja:

Aki Puska, toimitusjohtaja, Mitta Oy, 040 568 3490, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Anne-Maria Haapala, viestintäjohtaja, Oulun ammattikorkeakoulu, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mitta-konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö, joka toimii laajasti rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus- sekä ympäristö- ja monitorointipalvelut. Se työllistää lähes 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. mitta.fi ja mitta.se

Nainen ja mies kättelevät hymyillen.
Rehtori Heidi Fagerholm ja Aki Puska.