Tietoa uudelle siirto-opiskelijalle 

Kevään siirto-opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu Opintopolussa. Tiedon tuloksesta olet saanut sähköpostiisi.

Aloittavan uuden siirto-opiskelijan muistilista 

 • Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu lukuvuodelle 2022 - 2023 Opintopolussa 15.7. klo 15 mennessä.

 • Varaa HOPS-keskusteluaika ennen opintojen aloitusta tutkintovastaavalle. Huomioithan kesän vapaajakson. Ota mukaan ohjauskeskusteluun aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote, jotta pystyt neuvottelemaan opinnoistasi. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla. Suuntautumisvaihtoehto ja vuosikurssi varmentuvat keskustelussa. 

 • Hae käyttäjätunnukset Oamkin järjestelmiin 1.8.2022 alkaen. Tunnukset saatuasi, käythän päivittämässä yhteystietosi opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin. Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, Oamkin students –tunnuksesi eivät muutu.

 • Siirto-opiskelijat osallistuvat pääsääntöisesti uusien aloittavien opiskelijoiden orientaatiopäiviin. Tutustu opintojen aloituspäivien ohjelmaan ja materiaaleihin. Muutamissa tutkinto-ohjelmissa (esim. rakennusmestari AMK ja liiketoiminnan ja taloushallinnon kehittämisen YAMKit) ei järjestetä erillistä orientaatiopäivää, vaan opintojen aloituksesta sovitaan HOPS-keskustelussa.
   

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloitukseen liittyen, olethan yhteydessä Koulutuspalveluihin.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Opintopolussa 15.7. klo 15 mennessä.  

Kun otat siirto-opiskelijana vastaan uuden opiskeluoikeuden, menetät samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutesi (L325/2015).
 
Ilmoittautumisen vaihtoehdot 

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva koko lukuvuoden 
 • poissaoleva koko lukuvuoden 
 • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden 

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva kevätlukukauden 

Keväällä 2015 tai sen jälkeen opiskelijaksi hyväksytty voi ilmoittautua poissaolevaksi enintään kahden lukukauden ajaksi. Jos olet jo käyttänyt opiskeluoikeutesi poissaolokaudet aiemmin opintojesi aikana, et ole oikeutettu uusiin poissaolokausiin. 

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin). 

Ase- ja siviilipalveluksen suorittaminen opiskeluaikana

Jos suoritat varusmies-, siviili- tai asepalveluksen opiskelupaikan saatuasi ja sinulla on poissaololukukausia ennen tai jälkeen palvelusjakson, voit menettää opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttavaa aikaa voidaan pidentää, mutta se koskee vain palveluksessaololukukausia. 

Esimerkki

Opiskelija saa opiskelupaikan 210 opintopisteen ammattikorkeakoulututkintoon syksyllä 2022 alkaviin opintoihin. Koska opiskelijan varusmiespalvelus on vuonna 2023 (tammikuusta syys- tai joulukuulle), hän ilmoittautuu poissaolevaksi lukuvuodeksi 2022–2023 ja 2023–2024.

Opiskelija aloittaa opintonsa syksyllä 2024. Hän suorittaa opintonsa 3,5 lukuvuodessa ja valmistuu joulukuussa 2027.

Opintolainahyvitykseen oikeuttava opiskeluaika on 4,0 lukuvuotta. Sitä voidaan pidentää 1,0 lukuvuodella eli 5,0 lukuvuoteen palveluksessaololukukausien perusteella. Opintolainahyvitystä ei voida myöntää, koska hyvityksessä huomioitava opiskeluaika on 5,5 lukuvuotta ajalla 1.8.2022 – 31.12.2027.

Käyttäjätunnuksen hakeminen 

Tarvitset opiskelijatunnuksen eli students.oamk.fi-käyttäjätunnuksen, että voisit käyttää Oamkin verkkopalveluita (esim. sähköposti, pilvitallennustilat ja verkko-opiskeluympäristöt). Kun otat tunnuksen käyttöön, sitoudut samalla noudattamaan Oamkin tietojärjestelmien käyttösääntöjä ja hyväksyt samalla käyttöehdot.
 
Tunnuksen hakeminen 

Hae tunnuksesi Suomi.fi -palvelustaohjeenmukaan. Tunnusta hakiessasi sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi suomalaisella verkkopankkitunnuksella (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmeenteella). Voit hakea tunnuksesi elokuun alusta lähtien. Huomaa kuitenkin, että tunnuksen haku edellyttää, että olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja on kulunut 2-3 arkipäivää siitä, kun olet ilmoittautunut lukuvuodelle 2022-2023. Jos tunnuksen haku ei onnistu, tarkistathan ilmoittautumisesiOpintopolku-palvelusta. 
 
Tunnuksen käyttäminen 

Testaa tunnuksesi toimivuus ennakkoon ennen opintojen alkamista: Kokeile esimerkiksi kirjautua Oamkissa käytössä olevaan MS 365 -pilvipalveluun (kirjautumisohje). Ongelmatilanteissa ole yhteydessäICT-palveluihinPääset nyt kirjautumaan myös opiskelijaintraOivaanja OamkinMoodleen(verkko-opiskeluympäristö). Huom! Office 365 -palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella (käyttäjätunnus(at)students.oamk.fi), kun taas esimerkiksi Moodleen ja Oivaan kirjaudutaan pelkällä käyttäjätunnuksella (jätetään siis sähköpostin loppuosa @students.oamk.fi pois). 

Et kuitenkaan pääse vielä kaikkiin Oamkin opiskelijoiden käytössä oleviin palveluihin, joista tärkein on Peppi. Peppi on Oamkissa käytössä oleva järjestelmä, jossa on kaikki opiskeluusi liittyvät perustiedot eli esim. läsnäolo- ja ilmoittautumistiedot, opintosuunnitelmat ja opintosuoritukset. Opiskelijana sinulla on oma työpöytä Pepissä, jonka kautta voit mm. tarkastella omia tietojasi, suunnitella opintojasi, tehdä hyväksilukuhakemuksen ja hakea opiskelutodistuksen. On tärkeää, että pidät yhteystietosi ajantasalla Pepissä, voit itse muuttaa niitä siellä. Pääset kirjautumaan Peppiin opiskelijatunnuksellasi heti opiskeluoikeutesi alettua, eli ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien. 

Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksenkoulutuspalveluistasinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti. 

Digistarttipaketti

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Moodleen Digistarttipaketti, jonka avulla opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita. 

Voit aloittaa Digistarttipaketin sen jälkeen, kun olet saanut opiskelijatunnukset käyttöösi. Voit tehdä Digistarttipaketin tehtäviä itsenäisesti omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana. Digistarttipaketti suositellaan tehtäväksi jo ennen opintojen aloituspäiviä tai orientaatiopäivien / ensimmäisen opintoperiodin aikana. Tutkinto-ohjelma voi opintojen alkaessa tarkemmin ohjeistaa Digistarttipaketin tehtävien tekemisestä erikseen.

Digistarttipaketti avautuu Moodlessa elokuussa. Kirjaudu Moodleen opiskelijatunnuksellasi ja salasanallasi osoitteessa http://oamk.fi/moodle.

Kirjautumisen jälkeen valitse kohta Selaa kursseja ja hae hakusanoilla Digistarttipaketti 2022-2023. Katso tarkemmat ohjeet Moodle kirjautumisesta ja kurssialueelle rekisteröitymisestä. Digistarttipaketin kurssiavaimena käytät tunnusta SIIRTO. 


Opintojen aloituspäivät ja materiaalit

Opintotuki ja muuta hyödyllistä tietoa


Opintotuki
 

Jos oppilaitoksesi vaihtuu tai tutkinnon laajuus muuttuu, sinun tulee tehdä uusi opintotukihakemus. Tee opintotukihakemus Kelan asiointipalvelussa vasta sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Huomioithan, että kalenterikuukausi oikeuttaa opintotukeen, jos siinä on vähintään 18 opintotukeen oikeuttavaan aikaan kuuluvaa päivää. Lisätietoa saat Kelan www-sivuilta ja Kelan opiskelijoiden palvelunumerosta 020 692 209. 
 
Opetussuunnitelmat 

Opetussuunnitelma on kokonaiskuvaus tutkinto-ohjelmasta, osaamistavoitteista ja vaadittavista opintosuorituksista. Löydät oman tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman
Opinto-oppaasta. 

 
Uusien Oamkissa aloittavien opiskelijoiden ohjesivut ja materiaalit 
 
Olemme koonneet aloittaville uusille AMK ja YAMK opiskelijoille hyödyllistä tietoa seuraaville verkkosivuille:  

» Tietoa uudelle AMK-opiskelijalle

» Tietoa uudelle YAMK-opiskelijalle

Perehdy verkkosivun materiaaleihin. Siirto-opiskelijana sinulle hyviä tietoja ovat esimerkiksi: 
YTHS-palvelut ja terveydenhoitomaksu 
- Opiskelijakunta OSAKOn uuden opiskelijan opas 
Tuudo-Mobiilisovellus 

 

Oamkin kampukset

Linnanmaan kampuksella on informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutuksemme sekä ammatillinen opettajankoulutus. Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden. Lisätietoja kulkukortista

Sosiaali- ja terveysalan kampukset sijaitsevat Oulussa ja Oulaisissa.


Oulu Campus Navigatorin käyttö Linnanmaan kampuksella

Oulu Campus Navigator on sisätilanavigointiin tarkoitettu mobiilisovellus Linnanmaan kampuksella, joka on ladattavissa Google Playsta ja App Storesta. Campus Nav Sovellus mahdollistaa kampuksen käyttäjille oman sijainnin paikantamisen, tilojen hakemisen sekä oikean reitin löytämisen haluttuun tilaan. Sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia. Sovelluksen toiminta perustuu kampuksen käytäville asennettujen Bluetooth-lähettimien signaaleihin.