Laura Lääveri
30.01.2018

Avannosta kickstarttia yrityshaaveille

Avanto Accelerator osoittautui oamkilaisille tietotekniikan opiskelijoille loistavaksi ponnistuslaudaksi kohti yrittäjyyttä. Avannon sparrauksen ja Kickstart-liikeideakilpailun voiton jälkeen kolmikko on matkalla kohti oman yrityksen perustamista.

Oulun ammattikorkeakoulun tietotekniikan opiskelijat Panu Paakkari, Atte Paitsola ja Jani Raipala kertovat kokemuksistaan Avanto Acceleratorista.


Avanto Accelerator on suunnattu Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston opiskelijoille, joilla on liikeidea ja jonka liiketoimintamahdollisuutta he haluavat tutkia ja kehittää. Ohjelma voidaan räätälöidä myös sellaisille henkilöille, joilla on jo yritys ja jonka toimintaa he haluavat kehittää. Avanto-ohjelmasta saa opintopisteitä ja se on helposti sovitettavissa opintojen kanssa.

– Avanto on matalan kynnyksen paikka. Meille ei tarvitse tulla valmiin yritysidean kanssa. Me autamme kehittämään ja tutkimaan ideaa eteenpäin, kertoo projektipäällikkö Terho Jylhälehto.

Avanto muodostui käänteentekeväksi kokemukseksi oamkilaisille toisen vuoden tietotekniikan opiskelijoille Panu Paakkarille, Atte Paitsolalle ja Jani Raipalalle.

Jani oli kehitellyt ideaa sovelluksesta, joka oli aluksi tarkoitus tehdä puhtaasti opintopistemielessä. Atte ja Panu liittyivät mukaan tiimiin, ja kolmen opiskelijan ryhmä otti yhteyttä Avantoon. Ensimmäisessä tapaamisessa opiskelijoille kävi ilmi, että Avannosta saatava apu on todella konkreettista.

– Meille selvisi, että ideaamme voidaan alkaa kehittämään ihan tosissaan. ­Avannon toiminta oli älyttömän positiivinen yllätys, sillä meillä ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia, Jani kuvailee.

Kolmen miehen porukka on kehitellyt yhdessä metalli- ja ohutlevyalalle liittyvän sovelluksen, jolla nykyaikaistetaan peltituotteiden tilausprosessia työmailla. Heidän mukaansa metalli- ja ohutlevyalalla ei ole digitaalista tilausjärjestelmää, ja tilauksia kirjoitetaan rakennustyömailla edelleen vanhanaikaisesti paperi-kynä-periaatteella. Opiskelijoiden tavoitteena on kehittää järjestelmä, jolla tämä prosessi saataisiin digitaaliseen muotoon ja mobiililaitteisiin.

Avannossa sovelluksesta lähti kehittymään bisnesidea.

– Lähdimme miettimään yritysideamme konseptia yhdessä ammattilaisten kanssa, Jani kuvailee kehitysprosessia.

Avannossa muhinut sovellus menestyi upeasti Kickstart-liikeideakilpailussa, jossa se nappasi voiton tammikuun 2018 grande finalessa.

– Meillä oli viisi minuuttia aikaa pitchata oma liikeideamme, Atte kuvailee nopeatempoisen kilpailun kulkua.

Tänään sovelluksen kehitykselle kuuluu hyvää, ja suunnitteluvaihe on aloitettu.

– Tavoitteena on saada sovelluksesta aikaan kannattava yritystoiminta. Vastaavaa palvelua ei ole olemassa, joten yrityksen mahdollisuudet voivat olla suuret, Jani kuvailee seuraavan vuoden näkymiä.

Opiskelijat kertovat saaneensa Avannosta kontakteja ja työkaluja bisnespuolen hahmottamiseen.

– Meille tuli tunne, että Avannossa on aito halu auttaa opiskelijoita, Jani kertoo.

Muille oamkilaisille opiskelijoille miehillä on selkeä viesti­­ – lähtekää mukaan Avannon toimintaan.

– Kunhan kipinää tekemiseen löytyy, kaikkien alojen opiskelijoiden kannattaa lähteä mukaan. Avannossa asioita ei tarvitse pähkäillä yksin. Olemme kehittyneet valtavasti Avannossa työskentelemisen aikana, ja ammattilaisten palautteesta saa paljon itsevarmuutta, Panu toteaa.

Opiskelijat toteavat yhdestä suusta, että Avannon henkilökunta ja toiminta on ollut mahtavaa.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia Avannon henkilökunnalle kaikesta avusta ja ohjauksesta. Koulu ja opettajat ovat joustaneet, jotta olemme saanet integroitua oman sovelluksen kehittämisen mahdollisimman hyvin osaksi perusopintoja, Jani kiittelee.

Uusi Avanto starttaa 23.3.2018, ja ohjelma kestää neljä viikkoa. Avannosta opiskelija voi saada itselleen 5 opintopistettä.

Lue lisää

Yrityshautomo

Lisätietoja

Jukka Köngäs, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 583 6465
Terho Jylhälehto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 525 1319