Terveydenhoitajatyön polkuopinnot sairaanhoitajille ja kätilöille, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:06.06.2022 - 02.08.2022
Aloituspaikkoja:99
Toteutusajankohta:Syksy 2022
Kevät 2023
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Polkuopinnoissa on yhteensä 5 aloituspaikkaa.

Polkuopinnot ovat suunnattu sairaanhoitajille ja kätilöille, jotka haluavat suorittaa terveydenhoitajan tutkinnon. Jos paikkoja jää täyttämättä, voidaan ottaa huomioon myös sairaanhoitaja/kätilöopiskelijat, joiden opinnot ovat loppuvaiheessa. Avoimen amkin polkuopintojen jälkeen opiskelijan tulee hakeutua tutkinto-opiskelijaksi esim. avoimen amkin väylähaun kautta.

Polkuopinnot sisältävät terveydenhoitajakoulutuksen opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Lukuvuoden 2022-2023 aikana suoritettavien opintojen laajuus vaihtelee, riippuen opiskelijalle laaditusta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Opistotasoisen sairaanhoitaja- tai kätilötutkinnon suorittaneiden henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sisällytetään myös opintoja tutkinnon päivittämiseksi amk-tasoiseksi (mm. kieli- ja tutkimusopintoja).

Sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin hakeutuvat opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella valintakokeeseen. Valintakokeena toimii yksilöhaastattelu. Ennakkotehtävällä ja valintakokeella arvioidaan hakijan motivaatiota ja soveltuuvuutta alalle ja kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Tutkinto-ohjelma tekee näiden perusteella lopulliset polkuopintojen opiskelijavalinnat. Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta ei anneta erillistä palautetta hakijoille.

Ennakkotehtävä palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muotoisena liitetiedostona ilmoittautumisjärjestelmään, kohtaan Lisää liite. Mikäli lisäät liitteen ilmoittautumisen jälkeen, pääset lisäämään liitteen ilmoittautumisjärjestelmän kohdasta Omat ilmoittautumiset ja maksut. Otsikoi tiedosto hakemallasi polulla ja omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi, Terveydenhoitajatyön polkuopinnot). Liite tulee liittää ilmoittautumisjärjestelmään 2.8.2022 mennessä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon.

Valintakokeet pidetään to 11.8. Kontinkankaan kampuksella. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse viimeistään ti 9.8. klo 15 mennessä (tarkista varalta myös roskapostikansio). Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta tulee suoriutua hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.

Ennakkotehtävän (pituus 4-5 sivua) ohjeistus:
1. Lyhyt esittely itsestäsi, harrastuksista, työkokemuksesta ynnä muusta vastaavasta.
2. Käsityksesi sosiaali-/terveysalan ammattikorkeakoulutuksen vaatimista opiskeluvalmiuksista ja omista opiskeluvalmiuksistasi.
3. Käsityksesi hakemasi koulutuksen/koulutuksien ammattikorkeakouluopinnoista
4. Käsityksesi hakemisen kohteena olevan alan työtehtävistä ja itsestäsi kyseessä olevan alan sosiaali-/terveysalan ammattilaisena (vahvuudet ja kehittämishaasteet)
5. Kuvaile motivaatiotasi hakemaasi koulutukseen tai koulutuksiin.
6. Urasuunnitelmasi koulutuksen jälkeen ja alan tulevaisuuden näkymät.

HUOM! Kirjoitathan lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tiedon pohjakoulutuksestasi (oppilaitos, tutkinto).

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Mikäli koulusivistyskielesi* ei ole suomi, kielitaito testataan erillisellä kielitaitokokeella. Kielitaitokoe pidetään ke 17.8. klo 9 Oamkin Linnanmaan kampuksella. Kielitaitokokeeseen kutsuttavat hakijat saavat sähköpostitse kutsun kokeeseen. Kielitaitokokeen sijaan voidaan näyttönä hyväksyä, jos olet suorittanut Yleisestä kielitutkinnosta (YKI) vähintään keskitason tutkinnot (tasot 3-4) (B1-B2) kaikilta osa-alueilta tai Valtionhallinnon kielitutkinnon, josta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso.

*Koulusivistyskielellä tarkoitetaan peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana. Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:
• kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä
• kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Aloittaville polkuopiskelijoille toimitetaan ennen opintojen alkua avoimen amkin aloitusinfomateriaalia sähköpostitse. Polkuopiskelijoille pidetään avoimen amkin kysely/infotunti Zoomissa to 18.8. klo 14-16. Opiskelijoille lähetetään polkuopintojen opiskelijavalinnan jälkeen sähköpostitse kutsu kyselytunnille. Kyselytunnille osallistuminen on suositeltavaa!

Tutkinto-ohjelma järjestää polkuopiskelijoille opintojen aloitukseen ja sisältöön liittyen infon etänä Zoomissa ma 29.8. klo 10:00. Tarkka ajankohta sekä järjestämistapa päivitetään tälle sivulle myöhemmin. Infoon osallistuminen on suositeltavaa! Opiskelijoille lähetetään polkuopintojen opiskelijavalinnan jälkeen sähköpostitse kutsu infoihin, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet infoihin osallistumisesta ym. asioista.

Opinnot alkavat henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti elokuussa 2022 viikolla 35, joka on opintojen ensimmäinen lähiopetusviikko. Tarvittaessa opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikolle 22.8. alkaen. Polkuopinnot voivat sisältää myös englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja.

Syksyn lähiopetusviikot ovat alustavasti seuraavat (muutokset mahdollisia): lähiopetusviikot 35-39, harjoittelu viikot 40-51. Avoimen polkuopiskelijoiden tulee sopia erikseen harjoittelun suorittamisesta. Harjoittelut voi suorittaa, mikäli harjoittelupaikat järjestyvät.

Jokainen opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman oman tuutoropettajan ohjauksessa. Opiskelu edellyttää itseohjautuvuutta. Opiskelu on monipuolista ja vaihtelevaa. Se sisältää lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäistä ja parityöskentelyä, ryhmätyöskentelyä ja suurryhmäopiskelua koululla, työpaikoilla tai tietoverkkojen välityksellä. Opiskelu edellyttää läsnäoloa sekä lähiopetustilanteissa että verkkoympäristössä. Opiskelijalta edellytetään suunnitelmallisuutta ja kykyä ottaa vastuuta omasta opiskelusta.

Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone mukana lähiopetuksessa. Verkko-opintoja varten opiskelijalla tulee olla lisäksi käytössään internet-yhteys, kuulokkeet, mikrofoni ja web-kamera. Lähiopetuksen aikataulut varmistuvat lähempänä opintojen aloitusta.


Huom! Polkuopinnot katsotaan yleensä päätoimiseksi opiskeluksi, joten jos olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän opiskelumahdollisuutesi etukäteen. Selvitykset/lomakkeet TE-toimistoa tms. varten täytetään opiskelijavalintojen jälkeen, viimeistään elokuussa.