Perioperatiiviset syventävät opinnot sairaanhoitajille

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:33 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:21.05.2021 - 08.08.2021
Aloituspaikkoja:15
Toteutusajankohta:Syksy 2021
Kevät 2022
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot on tarkoitettu sellaisille sairaanhoitajatutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka haluavat tutkintoonsa kuuluneen suuntautumisvaihtoehdon lisäksi suorittaa toiset suuntaavat opinnot.

Syventävien opintojen kokonaislaajuus on 30 op, mutta suoritettava laajuus voi vaihdella opiskelijan henkilökohtaisista opiskelutarpeista riippuen. Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta sovitaan avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kanssa (avoinamk#oulu.fi (korvaa # -> @)). Tarvittaessa myös syventävien opintojen vastuuopettaja voi olla apuna opintojen suunnittelussa.

Opinnot koostuvat teoriaopinnoista, lääketieteellisistä opinnoista ja harjoittelusta. Lisäksi opintoihin voi sisällyttää tarvittaessa myös muita opintojaksoja. Perioperatiivisia opintoja suorittaville suositellaan lisäksi Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä -opintojaksoa, mikäli opiskelija ei ole sitä aiemmin suorittanut. Tällöin kokonaislaajudeksi tulee 33 op.

Opinnot toteutuvat sairaanhoitotyön opintosuunnitelman (lv. 2019-2020) mukaisesti. Katso: www.oamk.fi/opinto-opas kohdasta Opintojen sisältö --> opetussuunnitelmat (vaihda vetovalikosta lukuvuodeksi 2019-2020) TAI klikkaa suoraa linkkiä https://www.oamk.fi/opinto-opas/opintojen-sisalto/opetussuu... Ks. otsikoiden SAIRAANHOITOTYÖN ASIANTUNTIJAVALMIUDET JA JOHTAMINEN (Lääketieteelliset opinnot, valitaan väh. 2 op), SAIRAANHOITOTYÖN SYVENTÄVÄ OSAAMINEN ja SAIRAANHOITOTYÖN SYVENTÄVÄ HARJOITTELU alta.

Opintojen rakenne:
1. teoriaopintojaksot 5 + 5 op: Perioperatiivinen hoitotyö I ja II
2. lääketieteelliset opintojaksot, 1 + 1 op, (ks. https://www.oamk.fi/opinto-opas/opintojen-sisalto/opetussuu...)
3. harjoittelu 18 op
4. Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä, 3 op (jos tarpeen suorittaa)

Perioperatiivisen hoitotyön teoriaopintojaksot (5 + 5 op) alkavat elokuun lopussa ja päättyvät tämän hetkisen tiedon mukaan lokakuun alkuun mennessä. Teoriaopintojaksojen lukujärjestykset julkaistaan viimeistään elokuun alkupuolella ja ne ovat nähtävillä lukkarikoneessa: https://lukkarit.oamk.fi/. Teoriaopinnot muodostuvat toiminnallisesta luento-opetuksesta, harjoitustunneista, simulaatioista, ennakkotehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta. Kontaktiopetus on pakollista, mutta opiskelijan on aiemman osaamisensa ja kokemuksensa perusteella mahdollista henkilökohtaistaa opetukseen osallistumista (sovittava vastuuopettajan kanssa).

Teoriaopintojen jälkeen on mahdollista suorittaa harjoittelu, mikäli harjoittelupaikka järjestyy. Harjoittelu voi olla mahdollista tehdä myös työsuhteessa. Harjoittelusta voi keskustella tarkemmin opintojen vastuuopettajan kanssa. Harjoittelun voi tehdä joustavasti oman aikataulunsa mukaan.

Lääketieteelliset opintojaksot toteutuvat aikavälillä syksy 2021 - syksy 2022 riippuen opiskelijan tekemistä valinnoista. Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä -opintojakso alkaa syksyllä n. elo-syyskuun vaihteessa.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

HUOM! Palauta ilmoittautumisen yhteydessä ennakkotehtävä, jossa kerrot vastaukset alla oleviin kysymyksiin. Ennakkotehtävä palautetaan PDF-muotoisena liitetiedostona ilmoittautumisjärjestelmään, kohtaan Lisää liite. Mikäli lisäät liitteen ilmoittautumisen jälkeen, pääset lisäämään liitteen ilmoittautumisjärjestelmän kohdasta Omat ilmoittautumiset ja maksut. Otsikoi tiedosto syventävän kokonaisuuden nimellä ja omalla nimelläsi.

1. Yhteystiedot: nimi, osoite, syntymäaika, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
2. Sairaanhoitajatutkinnon suoritusvuosi ja oppilaitos, jossa suoritettu
3. Tämänhetkinen työtilanteesi ja työpaikkasi
4. Suoritatko molemmat teoriaopintojaksot (Perioperatiivinen hoitotyö I ja II)?
5. Mitkä lääketieteelliset osiot olet ajatellut suorittaa?
6. Aiotko suorittaa harjoittelut (kokonaislaajuus 18 op = 12 viikkoa)? Jos, niin, millaiseen harjoittelupaikkaan/ harjoittelupaikkoihin toivoisit pääseväsi ja mikä olisi aikataulutoiveesi harjoittelulle? Harjoittelun voi tehdä joustavasti oman aikataulunsa mukaan.Tarvittaessa voit keskustella harjoitteluasioista tarkemmin vastuuopettajan kanssa.
7. Suoritatko Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä opintojakson?
8. Oletko ajatellut suorittaa jotain muita opintojaksoja, ja jos, niin mitä?


Opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina, jotka koostuvat lähiopetuksesta, verkossa tapahtuvasta opetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä.

Opintojen hinta määräytyy laajuuden mukaan. Hinnoitteluperiaate on 15 euroa/ opintopiste tai max 300 euroa lukuvuodessa. Opinnot voi perua kuluitta ennen opintojen/opintojaksojen alkua. Hyväksytyistä opinnoista annetaan opintosuoritusote.