Kevyiden ajoneuvojen katsastajan opintokokonaisuus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:10 op
Hinta:150 euroa
Koulutusala:Tekniikan ja liikenteen ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus
Ilmoittautumisaika:15.11.2020 - 06.01.2021
Aloituspaikkoja:10
Toteutusajankohta:Kevät 2021
Syksy 2021
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Ajoneuvokatsastajan opintokokonaisuuteen kuuluu kolme keväällä 2021 ja syksyllä 2021 toteutuvaa verkko-opintojaksoa, joista opiskelijan on mahdollista valita yksi tai useampi opintojakso. Opinnot alkavat 16.1.2021. Opiskelu tapahtuu vuorovaikutteisesti lähi- ja verkko-opiskeluna.

Kevyiden ajoneuvojen katsastajan opintokokonaisuus voi koostua kolmesta opintojaksosta (sovitaan opiskelijakohtaisesti):
- Katsastajakoulutuksen yleisjakso (3-5 op)
- Katsastajakoulutuksen käytännönjakso (3-5 op)
- Katsastajakoulutuksen harjoittelujakso (4-5 op)

Opintoja suositellaan autoalan tai konetekniikan opiskelijoille tai kyseiseltä alalta valmistuneille. Katsastajakoulutuksen yleisjaksolle osallistumiselle ei ole kuitenkaan esitietovaatimuksia.
Suoritettuaan opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot saat valmiudet pätevöityä ajoneuvokatsastajan tehtäviin. Katsastajan loppututkinnon ottaa vastaan Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom).

Kevyiden ajoneuvojen määräaikaiskatsastuskoulutuksen käytännönjaksolle osallistumisen edellytyksenä on yleisjakson suorittaminen sekä peruskoulutus- ja työkokemusvaatimuksen tai osaamisen täyttyminen. Lue lisää ajoneuvokatsastajan kelpoisuusvaatimuksista Traficomin sivuilta https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/mita-ajoneu...

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Muuta opintoihin liittyvää tietoa

Myös yksittäisille opintojaksoille osallistuminen on mahdollista, mikäli vapaita paikkoja jää. Koko opintokokonaisuuteen osallistujat ovat kuitenkin etusijalla.

Lisätietoja

Ole yhteydessä katsastusalan lehtoriin Hannu Heikkilään sopiaksesi sinun tarpeittesi mukaisen suunnitelman ennen kuin ilmoittaudut opintokokonaisuuteen Avoimen AMKin sivuilla. Keskustelussa sovitaan suoritettavat opintojaksot. Tämän jälkeen rekisteröidy Avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmässä avoimen AMK:n opiskelijaksi ja tee ilmoittautuminen opintokokonaisuuteen. Avoimen yhteyshenkilö tekee sinulle opintojaksokohtaiset ilmoittautumiset sovitun suunnitelman mukaan.
Halutessaan opiskelija voi suorittaa pelkästään yleisjakson (3 op amk-taso / 5 op yamk-taso) tai jatkaa käytännön- ja harjoittelujaksoon, jos opiskelijan tavoitteena on suorittaa tulevaisuudessa autoalan ylempi amk-tutkinto. Katsastajakoulutuksen yleisjakson hyväksytty suorittaminen on edellytys käytännön jaksoille osallistumiselle.