O4042HO  |  Ks. kohta Muuta opintoihin liittyvää tietoa

Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä

Tavoitteet:Opiskelija syventää tietojaan ionisoivan säteilyn ominaisuuksista ja säteilyturvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä sekä ymmärtää säteilyn käyttöä ohjaavan lainsäädännön ja ohjeiden merkityksen säteilytyössä. Opiskelija osaa työskennellä säteilyturvallisesti ja kykenee kehittämään säteilyturvallista toimintaa käyttäessään kirurgista läpivalaisulaitetta (C-kaari).Opiskelija osaa viestiä säteilyaltistuksen laadusta ja suuruudesta päivittäisessä työskentelyssään sekä tulkita säteilyriskejä.
Paikkakunta:Oulu
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Opetuskieli:suomi
Laajuus:3 op
Hinta:Ilmoittautuminen ja hinnat
Toteutusaika:30.08.2021 - 22.10.2021
Tarkempi ajankohta:Opintojakso toteutuu verkossa. Opintojaksoon kuuluu kirjallinen kuulustelu oppimisalustalla (kolme suoritusmahdollisuutta).

Taso:amk-tutkinto
Tutkinto-ohjelma:Ks. kohta Muuta opintoihin liittyvää tietoa
Ilmoittautumisaika:30.07.2021 - 10.08.2021
Aloituspaikkoja:99
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintojen sisältö

Säteilyfysiikan ja säteilybiologian perusteet. Lääkinnällistä säteilynkäyttöä ohjaava lainsäädäntö ja STUKin määräykset. Kirurgisen läpivalaisulaitteen rakenne, toiminta ja turvallinen käyttö. Poikkeavat tapahtumat. Säteilysuojelun toteuttaminen. Annosseuranta. Laadunvarmistus.

Vaadittavat esitiedot

Ei vaadittavia esitietoja.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Muuta opintoihin liittyvää tietoa

Opintojakso soveltuu hyvin ensimmäisen tai toisen vuoden röntgenhoitajaopiskelijoille kertauksena. Muille terveydenalan hoitajille hyvä peruskurssi lääketieteellisestä säteilystä ja sen käyttöön liittyvistä asioista, varsinkin sairaanhoitajille.

Opintojakson hyväksytysti suorittanut saa erillisen todistuksen.