IN00CS84  |  Tietotekniikan tutkinto-ohjelma

Johdatus ohjelmointiin

Tavoitteet:Opiskelija osaa toteuttaa määrittelyn mukaisia tietokoneohjelmia käyttäen hyviä ohjelmointitapoja. Hän osaa ratkaista pienimuotoisia ongelmia ja toteuttaa niiden ratkaisut ohjelmointikielellä. Opiskelija osaa käyttää valinta- ja toistorakenteita ohjelman toimintojen ohjaamiseen. Hän osaa käyttää perustietotyyppejä ohjelmien käsittelemien tietojen tallettamiseen ja käsittelyyn. Laajojen samaa tyyppiä olevien tietomäärien käsittelyssä opiskelija osaa hyödyntää taulukkorakennetta ja osaa käyttää ohjausrakenteita taulukoiden joustavaan käsittelyyn. Opiskelija osaa käyttää tietuerakennetta liittämään yhteen eri tyyppisiä toisiinsa loogisesti liittyviä tietoja ja osaa käsitellä tietueen kenttiä ohjelmassa. Hän osaa käyttää aliohjelmia ja jakaa ohjelman toiminnan aliohjelmiksi.
Paikkakunta:Oulu
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Opetuskieli:suomi
Laajuus:5 op
Hinta:Ilmoittautuminen ja hinnat
Toteutusaika:01.01.2021 - 14.03.2021
Tarkempi ajankohta:Opintojakson opetus tarjotaan verkossa iltaisin klo 17-20.30 välillä.
Taso:amk-tutkinto
Tutkinto-ohjelma:Tietotekniikan tutkinto-ohjelma
Ilmoittautumisaika:28.10.2020 - 11.12.2020
Aloituspaikkoja:15
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintojen sisältö

Ohjelmoinnin peruskäsitteet alkaen muuttujista, tietotyypeistä sekä valinta- ja toistorakenteista. Tiedon käsittely taulukoiden, merkkijonojen, tietueiden ja aliohjelmien avulla. Ohjelman vianetsintä (debuggaus). Hyvät ohjelmointitavat.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Muuta opintoihin liittyvää tietoa

Huom! Voit ilmoittautua opintojaksolle avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana tai toisen asteen opiskelijana. Kirjoita ilmoittautumisjärjestelmän lisätiedot -kenttään, jos olet toisen asteen opiskelija.