Hankkeet  ::  Verkko-ohjaaja
...
Ajankohtaista

Kotkantien hyvinvointipäivän 2017 kysely ja arvonta

Julkaistu: 23.2.2017 klo 12:21 Ajankohtaista

Verkko-ohjaaja –hanke osallistui Kotkantien hyvinvointipäivään 8.2.2017. Osallistujilla oli mahdollisuus vastata pienimuotoiseen kyselyyn, jossa kartoitettiin, mistä opiskelijat ja henkilökunta haluaisivat saada tietoa ohjaus- ja neuvontapalveluista sekä, miten he haluaisivat mieluiten olla yhteydessä kyseisiin tahoihin. Kyselyyn vastasi yhteensä 60 kävijää.

Vastausvaihtoehdoista sai valita useamman vaihtoehdon. Vastaukset jakautuivat alla olevan mukaisesti:

  1. Haluaisin saada tietoa ohjaus- ja opiskelijapalveluista verkosta seuraavista paikoista…

Suurin osa vastaajista, noin 70 prosenttia, haluaisi saada tietoa ohjaus- ja opiskelijapalveluista Oivasta ja vajaa 60 prosenttia Oamk.fi –nettisivuilta. Oivan mobiilisovellus saa myös kannatusta reilulla 20 prosentilla. Kiinnostus tiedon saantiin sosiaalisesta mediasta on huomattavasti alhaisempi, mutta niistäkin Facebookista tietoa haluaisi saada lähes 20 prosenttia. Instagramin kannatus on erittäin vähäistä, sillä alle viisi prosenttia haluaisi saada tiedon sitä kautta.

 

  1. Haluaisin ottaa yhteyttä ohjaus- ja opiskelijapalveluihin...

Henkilökohtaisesti asiointi kampusten opiskelijapalveluissa tai ohjaajan luona on suosituin yhteydenottotapa, sillä noin 70 prosenttia kannatti tätä vaihtoehtoa. Sähköposti tulee hyvänä kakkosena 67 prosentin kannatuksella. Puhelimitse yhteyttä haluaa ottaa noin 27 prosenttia vastaajista. WhatsApp ja Skype for Business saivat vain hieman kannatusta, mutta sen sijaan Chat-palvelun kautta yhteyttä haluaisi ottaa reilut 30 prosenttia vastaajista.

Chat-palveluita onkin testattu ja kehitetty hankkeen aikana tiiviisti ja kevään 2017 aikana on otettu vaiheittain käyttöön chat-palvelut ohjaus- ja opiskelijapalveluissa. Chat-palveluista tiedotetaan Oivassa, joten seuraamalla Oivan tiedotteita pysyt ajan tasalla siitä, milloin chatissa on mahdollista saada ohjausta, neuvoa ja tietoa.

 

Kyselyyn vastanneille oli mahdollisuus osallistua myös arvontaan, jossa oli palkintona Bluetooth-matkailukaiutin. Kaiutinta voi esimerkiksi musiikin kuuntelun lisäksi käyttää langattomana kuulokemikrofonina. Arvonta suoritettiin 20.2.2017 ja arpaonni suosi tällä kertaa Energiatekniikan opiskelija Jussi Mäkistä. Onnittelut Jussille!

Palkinnon luovuttamisen yhteydessä juttelimme Jussin kanssa hieman ohjauksesta, opiskelusta ja tulevaisuuden suunnitelmista.  Jussi kertoi, että hänellä on menossa neljäs opiskeluvuosi ja valmistuminen häämöttää jo nurkan takana; viimeinen opintojakso on menossa ja oppari on jo hyvässä vaiheessa.

Jussille ei ollut opintojen aikana kertynyt kokemusta verkko-ohjauksesta, mutta kahtena ensimmäisenä opiskeluvuonna hän oli käynyt juttelemassa opon kanssa urheilun ja opiskelun yhdistämiseen liittyvistä asioista: Jussi on huippu-urheilija ja pelaa lentopalloa ylimmällä sarjatasolla.

Jussin mielestä verkko-ohjaus olisi luonteva tapa saada ohjausta, jos esimerkiksi työskentelisi opintojen aikana toisella paikkakunnalla. Oiva ja Oamk.fi-www-sivut ovat Jussin mielestä mieluisin tapa saada tietoa ohjaus- ja opiskelijapalveluista. Myös Skype tuntuisi hänestä luontevalta ohjausvälineeltä.

Jussi on avojalakanen oululainen ja on viihtynyt erittäin hyvin Oamkissa. Tulevan energiatekniikan insinöörin urahaaveena on, että työssä saisi tekniikan lisäksi olla myös ihmisten kanssa tekemisissä. Haaveena on myös työn ja mahdollisimman korkean tason huippu-urheilun yhdistäminen. Jussi on kuulunut opintojensa ajan myös Ouluseutu Urheiluakatemiaan.

Toivotamme Jussille lämpimästi onnea ja menestystä niin työ- kuin huippu-urheilijan uralla!

Rahoittajalogo https://www.ely-keskus.fi/Rahoittajalogo https://www.rakennerahastot.fi/Rahoittajalogo https://www.rakennerahastot.fi/
Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)