Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Opiskelijat monipuolisesti yrittäjän apuna

Opiskelijat monipuolisesti yrittäjän apuna

26.1.2016 :: Teksti: Anne Aho  Kuva: Anne Peltola

Asmo Solutions Oy:n toimitusjohtaja Asmo Saloranta on tehnyt monipuolisesti yhteistyötä niin Oamkin kuin Oulun yliopiston opiskelijoiden kanssa. Oamk tarjoaa alueen yrityksille perinteisten harjoitteluiden ja opinnäytetöiden lisäksi uudenlaisia ja nopeampia tapoja tehdä yhteistyötä.

Asmo5_MG_4260_ik.jpg

Asmo Saloranta on hyödyntänyt Oulun korkeakoulujen opiskelijoiden osaamista alusta asti suunnitellessaan ASMO-laturia. Opiskelijat ovat olleet mukana tekemässä esimerkiksi liiketoimintasuunnitelmaa, joukkorahoituskampanjaa ja prototyyppiä pöytälaturista.

– Opiskelijoita pitää toki varautua ohjaamaan, mutta he ovat myös oma-aloitteisia. Heiltä voi saada uusia ideoita ja apua omaan työtaakkaan, Asmo kertoo.

Oamkin ja yritysten yhteistyön perinteisimpiä muotoja ovat esimerkiksi harjoittelut ja opinnäytetyöt sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.

– Haluamme löytää keinoja tuoda työelämään uudenlaista ajattelua sekä rakentaa yhdessä palveluita. Toivomme, että työelämä haluaa lähteä yhteistyöhön kanssamme sekä haastaa meitä, jotta voimme viedä näitä asioita yhdessä eteenpäin, Oamkin vararehtori Jyrki Laitinen sanoo.

Niiden lisäksi valikoimissa on lyhytkestoisempiakin yhteistyömuotoja. Tällä hetkellä Oamkin tuoreimpia toimintamalleja ovat Terwa-akatemia, LAB-opinnot ja Arctic Business Corridor.

Terwa-akatemia on liiketalouden koulutuksen suuntautumisvaihtoehto, jossa opiskelijat suorittavat opintoja pyörittämällä osuuskuntia ja tarjoamalla palveluita alueen yrityksille. LAB-opinnoissa monialaiset opiskelijatiimit työskentelevät yritysten antamien tuotekehitysideoiden parissa. Arctic Business Corridor puolestaan auttaa yrityksiä kansainvälistymään ja pääsemään uusille markkinoille kansainvälisten opiskelijatiimien avulla.

– Korkeakoulujen kanssa tehdyssä yhteistyössä mahtavaa on ollut se, että se on onnistunut ilman byrokraattista hässäkkää. Olen aina saanut apua, kun olen sitä pyytänyt, Asmo kehuu.

Kiinnostuitko yhteistyöstä Oamkin kanssa? Tutustu palvelutarjontaamme ja ota yhteyttä!