Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Vuoden opettaja rohkaisee opiskelijoita löytämään oman polkunsa

Vuoden opettaja rohkaisee opiskelijoita löytämään oman polkunsa

13.9.2018 :: Teksti: Laura Lääveri  Laura Lääveri

Urkumusiikin lehtori Maija Lehtonen palkittiin vuoden opettajana Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisissa. Maija on valinnastaan onnellinen ja kiitollinen, sillä tunnustus tulee opiskelijoilta.

”Maijan tunnit ovat alusta loppuun opettamista. Hän osaa huomioida jokaisen opiskelijan. Hän motivoi ja antaa tunnustusta, mutta tarpeen vaatiessa myös kritiikkiä. Hän on vuodesta toiseen tarjonnut opiskelijoille ymmärrystä, tukea ja ennen kaikkea äärimmäisen laadukasta opetusta.” Näin opiskelijat luonnehtivat urkumusiikin lehtori Maija Lehtosta.

Opiskelijat kertovat myös, että Maijan intohimo musiikkiin heijastuu kaikessa opetuksessa ja saa opiskelijatkin innostumaan aivan uudella tavalla.

– Olen häkeltynyt ja kiitollinen! Koen, että palkinto on luottamuksen osoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta työskentelystä. Palkinto on oikeastaan opiskelijoiden ansiota, sillä he ovat minua palkinnon saajaksi ehdottaneet, Maija kertoo.

Maijan opettajan ura on kestänyt jo kaksikymmentä vuotta. Opettamisen hän aloitti Oulun konservatoriossa ja siirtyi Oulun ammattikorkeakouluun vuonna 2001. Paras asia työssä ovat opiskelijat.

­– Urkumusiikki on minulle intohimo. Olemme yhdessä opiskelijoiden kanssa aarrearkun äärellä ja tutkimme sitä yhdessä. Parasta työssäni ovat ne hetket, kun saan opiskelijan arvostamaan omaa soittoaan, Maija sanoo.  

Maija kertoo opiskelijalähtöisen työskentelyn olevan hänelle tärkeää.

– Toivon, että me opettajat emme liiaksi etäänny opiskelijan arjesta. Opiskelijat ovat täällä opiskellakseen omaa elämäänsä varten. Meillä on hyvin monenlaisia opiskelijoita ­­– työssäkäyviä, perheellisiä ja uranvaihtajia. Kunnioitan opiskelijoiden tekemää työtä.

Omille oppilailleen Maija haluaa välittää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen.

– Hyvä itsetunto on meidän alallamme tärkeä. Se että joku toinen on lahjakas ei tarkoita, ettetkö sinä olisi. Taide on ainutlaatuista ja kaikilla on omat vahvuutensa. Opiskelijat kehittyvät eri tahtiin ja eri reittejä. Kaikilla on oma polkunsa.  

Maija Lehtonen-2-2.jpg

 Urkumusiikin lehtori Maija Lehtonen rohkaisee opiskelijoita luottamaan itseensä.

 

Tagit: