Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Ajankohtaista

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden näkemys Oamkista on hyvin myönteinen

Julkaistu: 4.2.2020 klo 14:52 Tiedotteet medialle

Kiinnostava koulutusala oli viime vuonna opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden keskeisin syy hakea Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) opiskelemaan. Seuraavaksi tärkeimmät syyt olivat houkutteleva kaupunki sekä Oamkin tuttuus.  Nämä selviävät Oamkin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kokemuksia opiskelijarekrytoinnin markkinoinnista.

– Suositteluhalukkuutta mittaavan NPS-indeksin tuloksemme oli 51. Erinomaiseksi luokitellaan tulos, joka on vähintään 40. Ensimmäisen vuoden opiskelijoidemme näkemys meistä on siis hyvin myönteinen, viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala kertoo.

Opiskelijat kokivat markkinoinnissa käytetyn materiaalin antavan Oamkista yhdenvertaisen, kansainvälisen ja luotettavan kuvan. Sosiaalisessa mediassa tehdyt kampanjat koettiin samoin yhdenvertaisina ja luotettavina sekä lisäksi rentoina ja nykyaikaisina.

Tietoa opiskelijat olivat hankkineet useimmiten Oamkin verkkosivuilta, mutta myös verkossa oleva opinto-opas sekä Opintopolku toimivat tiedonlähteinä. Kehuja keräsivät esittelijöiden käynnit kouluissa, painettu hakijan opas, verkossa oleva opinto-opas sekä mukanaolo koulutusmessuilla.

Vastaajat kannustivat tuomaan rohkeasti esiin sekä Oamkin että kaupungin vahvuuksia. Tämän lisäksi he kaipasivat tietoa siitä, että he saavat tukea läpi opintojen. Informatiivinen viestintä koulutusaloista koettiin tärkeänä.

Nuoria rohkaistaan edelleen luottamaan itseensä

Oamk jatkaa tänäkin vuonna opiskelijarekrytoinnissa #luotaitseesi-teemalla. Sen tarkoituksena on rohkaista nuorta olemaan oma itsensä ja tekemään itselleen sopivia valintoja elämässään.

– Haluamme viestiä, että Oamk tarjoaa laadukkaan koulutuksen ja tutkintoja eri aloilta, mutta elämässä tarvitaan muutakin – ilman sydämen sivistystä ja rohkeutta ei pärjää, Anne-Maria Haapala sanoo.

Ensimmäisenä sisältönä Oamk on julkaissut videon Finnish Nightmares -sarjakuvan luoneesta Karoliina Korhosesta. Hänen alun perin kavereilleen tekemästä sarjakuvasta on kasvanut kansainvälinen ilmiö. Karoliinan tarina kertoo aidosti itseensä luottamisen merkityksen. Seuraavaksi luvassa on ex-jääkiekkoilija Janne Puhakan tarina.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, anne-maria.haapala#oamk.fi (korvaa # -> @)