Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Ajankohtaista

Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa myös kirkkomusiikin koulutuksen

Julkaistu: 11.12.2019 klo 14:12 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikkipedagogin tutkinto uudistuu. Kevään 2020 yhteishaussa olevassa musiikkipedagogin koulutuksessa opiskelija voi valita pääaineekseen klassisen musiikin tai pop-/jazzmusiikin lisäksi kirkkomusiikin. Uudenlainen koulutus alkaa syksyllä 2020.

Kirkkomusiikkia pääaineenaan opiskelevat valmistuvat musiikkipedagogeiksi (AMK). Uudenlainen tutkinto tarjoaa valmistuvalle aiempaa laajemmat työllistymismahdollisuudet, sillä se antaa kirkkomusiikin valinneille sekä kanttorin että instrumenttipedagogin kelpoisuuden. Muualla Suomessa ei ole tarjolla vastaavanlaista koulutusta. Musiikkipedagogin tutkinto sisältää myös opettajan yleiseen pedagogiseen kelpoisuuteen vaadittavat opinnot.

Koulutukselle on kysyntää, sillä sekä kirkon että työmarkkinoiden suunnalta on saatu vahva viesti uudella tavalla profiloituneen kanttorikoulutuksen tarpeesta. Oamk on luonteva uudenlaisen musiikkipedagogikoulutuksen järjestäjä koulutuksen laadukkuuden ja maantieteellisen sijainnin vuoksi.

Kirkkohallitus päätti kanttorin viran uusista kelpoisuusvaatimuksista 10.12.2019. Päätös mahdollistaa kanttorin kelpoisuuteen vaadittavien opintojen integroimisen musiikkipedagogitutkintoon.

Lisätietoja:

Lehtori Ismo Hintsala, ismo.hintsala#oamk.fi (korvaa # -> @), 040 541 7793

Koulutus- ja tki-johtaja Riitta Tötterström, riitta.totterstrom#oamk.fi (korvaa # -> @), 050 308 2924