Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Musiikin harjoituskoulu

Musiikkikoulu Johtosävel

Haluaisitko musiikin harjoitusoppilaaksi? Oamkin musiikkipedagogiopiskelijat tarjoavat laadukasta ja edullista laulun ja soiton opetusta musiikin harjoituskoulussa. Tarvitsemme eri instrumentteihin eri-ikäisiä harjoitusoppilaita vasta-alkajista edistyneisiin musiikin harrastajiin. Oamkin kokeneet opettajat ohjaavat opiskelijoiden opetusharjoittelua.

Soiton- ja laulunopetus

Uusia harjoitusoppilaita otetaan syyskuussa ja tammikuussa musiikkipedagogiopiskelijoiden opetusharjoittelun edellyttämien tarpeiden mukaisesti.

Otamme harjoitusoppilaita seuraaviin instrumentteihin:

Soiton- ja laulunopiskelu harjoituskoulussa

Soitto- ja laulutunnit pidetään Oulussa Kotkantien kampuksella osoitteessa Kotkantie 1. Opetusta annetaan 15 kertaa 30-45 minuuttia lukukaudessa. Tämän lisäksi harjoitusoppilaat käyvät didaktiikkatunneilla, joilla on läsnä ohjaava opettaja ja mahdollisesti muita saman instrumentin opiskelijoita. Tunnit voivat olla yksilö- ja/tai ryhmätunteja. Opiskelu antaa mahdollisuuden harrastaa musiikkia ja paneutua soiton tai laulun ja yhtyesoiton opiskeluun oppilaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.

Mitä opinnot edellyttävät?

Harjoitusoppilaan tulee sitoutua opintoihin. Oppilaan tehtävänä on harjoitella säännöllisesti soitto- ja laululäksyjään sekä käydä sovitusti soitto- ja laulutunneilla. Sairauden tai muun esteen sattuessa tulee siitä viipymättä ilmoittaa omalle opettajalle. Jos harjoitusoppilas on ilmoittamatta pois tunnilta tai ilmoittaa esteestä viime tipassa, kuten edellisenä tai samana päivänä, tuntia ei korvata.

Harjoitusoppilaaksi hakeminen ja lukukausimaksut

Harjoitusoppilas suorittaa lukukausittain Oamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa kolmen opintopisteen laajuisen Harjoitusoppilaan opinnot -opintojakson. Lukukausimaksu on 45 euroa (1 op = 15 €). Ilmoittautumisen voi perua maksutta ennen opintojen alkamista osoitteeseen avoin@oamk.fi. Muussa tapauksessa maksu peritään.

Harjoitusoppilaaksi voi hakea hakulomakkeella elo-syyskuussa (1.8-30.9.) tai marras-joulukuussa (15.11-15.12.). Hakemus on voimassa seuraavan toukokuun loppuun saakka, minkä jälkeen voi halutessaan täyttää uuden hakemuksen. Harjoitusoppilaita voidaan ottaa myös kesken lukukauden. Syksyllä harjoitusoppilaiksi hyväksyttyjen oppilaiden ei tarvitse täyttää uutta hakuilmoitusta kevätlukukaudelle 2019. Jos haluat jatkaa musiikin harjoitusoppilaana syksyllä 2019, tulee sinun hakea opinnoille jatkoa hakuaikana.

Harjoitusoppilaspaikkoja on tarjolla varsin rajoitetusti. Kuinka paljon voimme ottaa harjoitusoppilaita riippuu opetusharjoittelua tekevin opiskelijoiden määrästä. Tilanne vaihtelee lukukausittain. 

Valituiksi tulleisiin harjoitusoppilaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Valintaprosessiin saattaa sisältyä valintakoe, josta ilmoitetaan etukäteen.

Oamkin tutkinto-opiskelijoille harjoitusoppilaan opinnot ovat tutkintoon sisältyviä vapaasti valittavia opintoja, jotka ovat maksuttomia. Jokaisen Oamkn opiskelijan tulee tarkistaa hyväksytäänkö harjoitusoppilaan opinnot oman tutkinto-ohjelman vapaasti valittaviin opintoihin ja minkä verran niitä voidaan sisällyttää vapaasti valittavien opintojen opintopisteisiin. Oamkn opiskelijat voivat hakea harjoitusoppilaaksi myös avoimen haun kautta. Avoimen kautta hyväksytyt harjoitusoppilaat maksavat opinnoistaan 45e/lukukausi. Pääsääntöisesti Oamkin opiskelijat hakevat harjoitusoppilaspaikkaa sähköpostitse osoitteessa johtosavel@oamk.fi Postiin tulee liittää hakijan nimi, tutkinto-ohjelma, toive instrumentista ja genrestä (klassinen vai pop/jazz) sekä lyhyt perustelu, miksi hakee harjoitusoppilaaksi.

Hae musiikin harjoitusoppilaaksi

Voit hakea avoimen amkin kautta harjoitusoppilaaksi. Haku lukuvuodelle 2019-2020 on avoinna 1.8-30.9.2018 ja 15.11.-15.12.2018. Linkki ilmoittautumisjärjestelmään on avoinna näillä sivuilla hakuaikana. . Valittuihin harjoitusoppilaisiin on otettu yhteyttä. Syksyllä harjoitusoppilaspaikkaa hakeneiden hakemukset ovat voimassa toukokuun 2020 loppuun saakka.

Oamkin opiskelija hakee harjoitusoppilaaksi sähköpostitse osoitteessa johtosavel@oamk.fi

Tiedustelut

Tiedustelut ensisijaisesti sähköpostilla johtosavel@oamk.fi tai perjantaisin klo 10.00 - 14.00 puh. 040 4865547.

 

Tagit: 
  • laulunopetus
  • musiikin harjoituskoulu
  • soitonopetus