Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/www/docs_new/c5/concrete/dispatcher.php:21) in /opt/www/docs_new/c5/concrete/core/libraries/view.php on line 950
Oulun ammattikorkeakoulu :: Koulutuskalenteri
...

Koulutuskalenteri

« Takaisin

Aikuisten insuliininpuutosdiabeteksen (DM1) hoito ja omahoito

Täydennyskoulutus
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Laajuus ja kesto:5 op
Koulutusaika:1.1.2021 - 31.12.2021
Hakuaika: 1.1.2021 - 1.11.2021
Hinta:365,00 € + alv, sisältäen koulutuksen sekä sähköisen materiaalin
Opetuskieli:suomi
Paikkakunta:Oulu
ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN

Yleiskuvaus opinnoista

Koulutuksen tarkoituksena on vahvistaa osallistujan diabeteksen hoitotyön kliinistä osaamista ja ohjaustaitoja omahoidon tukemisessa ja hoidonohjauksessa.
Diabeteshoitotyön kliininen osaaminen edellyttää näyttöön perustuvaa välittömän potilastyön osaamista sekä kehittämisosaamista. Diabetestyön kliininen osaaminen -täydennyskoulutus koostuu 5 opintopisteen laajuisista moduuleista, joita opiskelija voi valita oman osaamistarpeensa mukaisesti.

Tämä koulutus keskittyy aikuisten tyypin 1 diabeteksen eli insuliininpuutosdiabeteksen hoitoon ja omahoitoon. Koulutus toteutuu non-stop verkko-opintoina, koulutukseen on siis jatkuva ilmoittautuminen.

Tavoite

• Osallistuja hallitsee tiedollisesti insuliininpuutos (tyypin 1) diabeteksen etiologian ja laaja-alaisesti kliinisen hoidon perustan (insuliinihoidon, ravitsemuksen ja liikunnan merkityksen hoitotasapainon ylläpidossa).
• Osallistuja osaa hyödyntää näyttöön perustuvia hoitosuosituksia, tutkimustietoa ja hyviä käytänteitä potilaan hoidossa ja hoidon kehittämisessä.
• Osallistuja pystyy soveltamaan, arvioimaan ja analysoimaan yksilöllisesti aikuisten, eri elämäntilanteessa (ei raskaus) olevien potilaiden hoitoa ja omahoitoa.
• Osallistuja ymmärtää insuliininpuutosdiabetesta sairastavan aikuisen elämänlaatuun ja hoidossa jaksamiseen vaikuttavia tekijöitä

Kohderyhmä

Täydennyskoulutus on suunnattu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille, ensihoitajille ja muille vastaavan sosiaali- ja terveysalan opistotason tutkinnon suorittaneille.

Sisällöt

Insuliininpuutosdiabeteksen etiologia
Lääkehoito
Ravitsemushoito
Omahoito ja omaseuranta
Jalkojenhoidon periaatteet
Uni, lepo ja stressi

Toteutusajat

Non-stop verkko-opinnot sisältävät itsenäistä opiskelua, verkkokeskusteluja, monipuolisia tehtäviä ja oppimismateriaaleja. Osallistujalla on myös mahdollisuus saada opiskeluunsa henkilökohtaista tukea kouluttajilta verkkoyhteyden välityksellä.

Opintoihin voi ilmoittautua 1.1. – 1.11.2021 välisenä aikana. Oppimisalusta (Moodle) aktivoituu kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta, jolloin opiskelun voi aloittaa. Opinnot voi suorittaa itselle sopivaan tahtiin kolmen kuukauden kuluessa ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisen jälkeen saat lisäohjeita ja opastusta oppimisalustan, eli Moodlen käyttöön.

Kouluttaja(t)

Lehtori, Hoitoalat 2
040 6484073
Lehtori, Hoitoalat 1
040 1830589


Yhteystiedot

Koulutussihteeri, Hoitoalat 2
040 6682369