Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/www/docs_new/c5/concrete/dispatcher.php:21) in /opt/www/docs_new/c5/concrete/core/libraries/view.php on line 950
Oamkin ohjauspalvelu turvapaikanhakijoille maahanmuuttajille

Maahanmuuttajien ohjauspalvelu

Oletko turvapaikanhakija tai maahanmuuttaja ja asut Suomessa? Oletko kiinnostunut korkeakouluopinnoista?

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) tarjoaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille.

Turvapaikanhakijana ja maahanmuuttajana sinulla on mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa korkeakouluopinnoista. Keskustelussa suunnittelemme opiskelumahdollisuuksiasi meillä Oamkissa ja muissa Suomen ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa. 

Ohjaus perustuu henkilökohtaiseen tapaamiseen joko suomeksi tai englanniksi. Tapaamisessa laadimme korkeakouluopintoihin tai korkeakoulututkinnon täydentämiseksi suunnitelman, jossa huomioimme aikaisemman koulutuksesi, ammattisi, kielitaitosi ja oman kiinnostuksesi.

Ohjauksesta saat lisätietoja lähettämällä sähköpostia: simhe@oamk.fi

Löydät meidät facebookista, liity mukaan! 

https://www.facebook.com/groups/320849412084121/ 

 

 

Ota yhteyttä!

Yliopettaja Katri Kosonen
Lehtori Jaana Rissanen

SIMHE – Supporting Immigrants in Higher Education in Finland

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Oamkin yhdeksi maahanmuuton vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen. Lisäksemme muita maahanmuuton vastuukorkeakouluja ovat Metropolian ja Karelian ammattikorkeakoulut sekä Turun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistot.

SIMHE-Oamk palvelee koko Pohjois-Suomen alueella olevia maahanmuuttajia ja tarjoaa ohjausta korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Ohjauspalvelut sisältävät tiedotusta suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä ja mahdollisuuksista hakeutua korkeakouluopintoihin. Lisäksi tarjoamme tukea osaamisen tunnistamisen käytänteistä sekä ohjausta urasuunnittelusta ja lisäkoulutuksesta niille maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakouluopintoja. Toimintamme tapahtuu tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjois-Suomen alueen maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistävien toimijoiden verkostossa sekä alueen muiden korkeakoulujen kanssa.