Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Opiskelu Oamkissa

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijan opas 2018–2019

  Opiskelu Oamkissa Opintojen suorittaminen Muita opiskelijapalveluita  

Opiskelu Oamkissa

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta muodostuu yksittäisistä opintojaksoista, opintokokonaisuuksista ja polkuopinnoista. Avoimen markkinoitu opetustarjonta julkaistaan kolme kertaa vuodessa www-sivuilla (syys-, kevät- ja kesätarjonta). Markkinoidun tarjonnan lisäksi voit avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kautta ilmoittautua mille tahansa opintojaksolle, mikäli opintojaksolla on vapaita paikkoja ja mahdolliset esitietovaatimukset täyttyvät. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä. Valittavanasi ovat lähes kaikki Oamkin tutkintoon johtavan koulutuksen (myös Master-tutkintojen) opintojaksot.

Jos haluat opiskella muita kuin avoimen ammattikorkeakoulun sivuilla ilmoitettuja opetustarjonnan opintojaksoja, otathan yhteyttä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöön hyvissä ajoin ennen uuden jakson alkua. Jos mahdollista, ota yhteyttä yhteyshenkilöön jo ennen lukuvuoden ensimmäisen jakson alkua, jolloin saat alustavaa tietoa siitä, missä vaiheessa lukuvuotta kiinnostustasi vastaavia opintojaksoja järjestetään. Huomaathan, että jokin tietty opintojakso saattaa alkaa vain kerran tai kahdesti lukuvuodessa. Kaikkia opintojaksoja ei toteuteta joka lukuvuotena.

Yhdessä oman alasi avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kanssa voit laatia henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi.

Voit hakea sinua kiinnostavia opintojaksoja opinto-oppaan opintojaksohaun kautta.

Opintojen hinta lukuvuonna 2018–2019 on 15 euroa per opintopiste tai 300 euroa lukuvuosi (opintopisteiden määrää ei rajoitettu). Huomioithan, että avoimen ammattikorkeakoulun maksukatto on 300 euroa lukuvuodessa riippumatta siitä, opiskeletko yksittäisiä opintojaksoja vai oletko polkuopiskelija. Huomaathan, että kyseessä on ilmoittautumismaksu eli ilmoittautuminen on sitova ja laskutusperuste.

Opintojen suunnittelu

Opintojen suunnittelussa sinua auttaa ensisijaisesti kampuksen avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilö. Opintoja voit suunnitella myös opinto-ohjaajan, tutkintovastaavan tai tuutoriopettajan kanssa (etenkin, jos aiot suorittaa laajemman kokonaisuuden). Opintojakson opettajalta voit kysyä tietyn opintojakson suorittamiseen liittyviä asioita.

Opintojen laskutus

Avoimen amkin opintomaksu maksetaan verkkomaksupalvelu Paytrailin kautta. Saat opintojen alkamisen jälkeen sähköpostitse ja tekstiviestitse tiedon sinulle saapuneesta verkkolaskusta. Tämän jälkeen pääset maksamaan laskun Paytrailin verkkomaksupalvelussa kirjautumalla Oulun ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun ilmoittautumisjärjestelmään ja valitsemalla sieltä kohdan ”Omat ilmoittautumiset ja maksut”. Maksuaika on 14 vuorokautta. Mikäli olet ilmoittautuessasi kirjannut laskun maksajaksi muun tahon kuin itsesi, opinnoista lähetetään paperilasku ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen.

Mikäli laskussa on jotain epäselvää, otathan heti yhteyttä osoitteeseen avoin@oamk.fi.

Opintojen peruminen

Voit perua avoimen opintosi maksutta ennen opintojakson alkua ilmoittamalla asiasta sähköpostilla avoimen yhteyshenkilölle avoin@oamk.fi. Pelkkä ilmoitus opettajalle ei riitä. Voit perua myös opintojakson alkamisen jälkeen, mutta silloin joudut maksamaan opintomaksun.

Lukuvuoden aikataulu

Lukuvuosi (1.8.–31.7.) muodostuu jaksoista, joiden kesto on yhteensä 40 viikkoa. Lukuvuoden opetus alkaa pääsääntöisesti elokuun lopussa viikolla 34 tai 35.

Lukuvuoden aikataulun voit tarkistaa opinto-oppaasta.

Opintojen aikataulu ja lukujärjestykset

Kampusten lukujärjestykset löytyvät Lukkarikoneesta. Mikäli opintojaksollasi on lähi-/etäopetusta, voit hakea opintojesi aika- ja paikkatietoja Lukkarikoneesta kirjoittamalla Hakusana –kenttään opintojakson nimen, toteutuskoodin tai ryhmän, jonka mukana opiskelet. Klikkaamalla muistiinpanokuvaketta hakutuloksen edessä, saat listauksen toteutuspäivistä.

Huomaathan, että lukujärjestyksiin voi tulla vielä jakson alettua muutoksia, joten seuraa tiedotusta ja Lukkarikonetta. Jos sinulla on kysyttävää opintojen aikatauluista ja lukujärjestyksistä, ole yhteydessä avoimen yhteyshenkilöön tai opintojakson opettajaan.

Tiedottaminen ja yhteydenpito Oamkin henkilökuntaan

Henkilökunta käyttää tiedottamiseen yleensä Oivaa tai sähköpostia. Tiedottamiskäytännöistä kerrotaan opintojakson alussa. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat useimmiten muotoa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Yhteystiedot löydät Oamkin verkkosivuilta tai Oivan hakutoiminnolla.

Huom.! Mikäli yhteystietosi vaihtuvat opintojen aikana, ilmoitathan asiasta heti avoimen yhteyshenkilölle, jotta voimme päivittää muutokset rekisteriin. Tietosi eivät päivity meille automaattisesti Väestörekisterikeskuksen kautta.

 

Ilmoittautuminen uusille opintojaksoille

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana sinun tulee ilmoittautua opintoihin aina avoimen yhteyshenkilön kautta. Et siis voi ilmoittautua opintojaksoille opiskelijahallintajärjestelmän kautta kuten tutkinto-opiskelijat tai pelkästään sopimalla asiasta opettajan kanssa.

Opintojen hinta

Opintojen hinta lukuvuonna 2018–2019 on 15 euroa per opintopiste tai 300 euroa lukuvuosi (opintopisteiden määrää ei rajoitettu).

Huomioithan, että avoimen amkin maksukatto on 300 euroa lukuvuodessa riippumatta siitä, opiskeletko yksittäisiä opintojaksoja vai oletko polkuopiskelija. Huomaathan, että kyseessä on ilmoittautumismaksu eli ilmoittautuminen on sitova ja laskutusperuste.