Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Muita opiskelijapalveluita

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijan opas 2018–2019

  Opiskelu Oamkissa Opintojen suorittaminen Muita opiskelijapalveluita  

Muita opiskelijapalveluita


Opiskelijapalvelut

Kampuksen Opiskelijapalveluista saat tietoa ammattikorkeakoulun toiminnasta ja käytännöistä (esimerkiksi aikataulut, opintosuoritusote, tenttikäytännöt). Opiskelijapalveluiden toimistojen aukioloajat löytyvät Opinto-oppaasta.

Opiskelijakortti ja opiskelijakunta

Opiskelijakunnan jäsenyyteen ja valtakunnalliseen opiskelijakorttiin ovat oikeutettuja vain ammattikorkeakoulun päätoimiset tutkinto-opiskelijat. Voit kuitenkin olla yhteydessä Oamkin opiskelijakuntaan (OSAKO) opiskelijan edunvalvontaan liittyvissä asioissa.

Opiskeluterveydenhuolto ja opintopsykologin palvelut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskelijaterveydenhuoltoon eikä opintopsykologin palveluihin.

Opiskelijaravintolat ja avoimen ateriaetukortti

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana voit ruokailla Oamkin kampuksilla toimivissa opiskelijaravintoloissa, mutta et ole oikeutettu Kelan ateriatuettuun ruokailuun. Avoimen opiskelijan ateriaetukortin saat oman alasi avoimen yhteyshenkilöltä. Näyttämällä ateriaetukorttia Oamkin kampuksilla toimivissa opiskelijaravintoloissa, saat linjastolounaan edullisempaan hintaan.

Kampuksilla toimivat seuraavat ravintolat:

  • Alwari, Kontinkankaan kampus
  • Kotkanpoika & Kultturelli, Kotkantien kampus
  • Wallu, Teuvo Pakkalan kadun kampus
  • Cardia, Oulaisten kampus

Opintotuki ja opiskelijaetuudet

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot eivät pääsääntöisesti oikeuta opintotukeen. Useimmat opiskelijaetuudet koskevat vain tutkinto-opiskelijoita. Tietyin edellytyksin opintotukea voi kuitenkin saada myös avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin (esim. erillisen arvosanan tai yksittäisen opintokokonaisuuden suorittamiseen, jos olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon ja opinnot lisäävät ammatillista kelpoisuuttasi tai saat niillä virkakelpoisuuden). Lisätietoa oikeudesta opintotukeen saat Kelasta.

Kirjastopalvelut

Oamkin kirjasto on avoin kaikille lainaajille ja kävijöille. Kirjasto toimii neljässä eri toimipisteessä. Tietoa kirjaston aineistoista ja palveluista löydät Uuden asiakkaan oppaasta ja kirjaston verkkosivuilta. Tarvittaessa voit myös pyytää opastusta kirjaston palveluihin kirjaston henkilökunnalta.

Sinun kannattaa hankkia kirjastokortti jo opintojesi alussa. Kirjastosta löydät ajantasaiset opiskelua ja oppimista tukevat palvelut ja kokoelmat. Avoimen opiskelijana saat käyttöösi myös elektronisen aineiston etäkäyttöoikeudet toimipisteiden ulkopuolella (toimii students-tunnuksilla).

IT-palvelut ja tietokoneiden käyttö kampuksilla

IT-palvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta helpdesk@oamk.fi, puhelimitse numerosta 020 611 0205 tai käymällä arkisin kampusten palvelutiskeillä (Kotkantien kampus, Kontinkankaan kampus, Teuvo Pakkalan kadun kampus). Jokaisella kampuksella on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja atk-tiloja, joista osa on käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Voit kysyä lisätietoa kampuksesi virastomestareilta.

Tuudo -mobiilisovellus

Voit ladata mobiililaitteellesi Tuudo-sovelluksen, josta näet muun muassa lukujärjestyksesi, opintosuorituksesi sekä Oamkin tiedotteita opiskelijoille. Lisätietoja Tuudosta löydät IT-palveluiden sivuilta.

Kopiointi ja tulostaminen kampuksilla

Luennoilla käytettävä materiaali selviää opintojakson alussa. Turvatulostus- ja kopiointi on käytössä Oamkin kampuksilla. Lisätietoa turvatulostuksesta saat IT-tuen SafeQ-oppaasta.

Vakuutusturva avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat on vakuutettu. Opiskelijan vakuutusturvasta löydät lisätietoa Opinto-oppaasta.

Oulun korkeakoululiikunta ja Sporttipassi

Oulun korkeakoululiikunta eli OKKL on Oulun ammattikorkeakoulun, yliopiston ja ammattiopiston yhteinen liikuntapalvelu. Jos opiskelet avoimessa ammattikorkeakoulussa lukuvuoden aikana vähintään 15 opintopistettä, voit hankkia itsellesi Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassin, jolla saat alennuksia liikuntakursseista sekä yhteistyökumppaneiden liikuntatarjonnasta. 

Turvallisuus kampuksilla

Uusien opiskelijoiden tulee tutustua kampusten turvallisuusohjeisiin. Oman kampuksesi turvallisuusinfon löydät Oivasta ja Avoimen amkin Moodle-alustalta.

Pysäköinti kampuksilla

Kotkantien kampus / Kulttuuriala, Tekniikka ja luonnonvara-ala

Kotkantien kampuksen pihassa on parkkipaikkoja rakennuksen kahdella puolella. Henkilökunnan paikat sijaitsevat puomien takana. Muut paikat ovat opiskelijoiden käytössä.

Teuvo Pakkalan kadun kampus / Liiketalous

Opiskelijoiden parkkipaikat sijaitsevat Urheilukadun puolella, tekojääkenttää vastapäätä. Koulun pihan autopaikat on varattu henkilökunnalle.

Kontinkankaan kampus ja Oulainen / Sosiaali- ja terveysala

Kontinkankaan kampuksen piha-alueella pysäköinti on maksullista. Kontinkankaan kampuksen pysäköintioikeuksien hallinta ja laskutus tapahtuvat Q-Park Finland Oy:n Taskuparkki -verkkokaupassa.

Ohjeet Kontinkankaan kampuksen pysäköintiin löytyvät osoitteesta www.osekk.fi/pysakointi

Viereinen Rauhanyhdistyksen parkkipaikka on myös käytössä päivisin. Lisää pysäköintitilaa löytyy myös Ouluhallin parkkipaikoilta.

Oulaisissa lämpöpaikat ovat varattuja, mutta muille paikoille voi pysäköidä rajoituksetta.